YouTube kanalında yayınlanan ilk bölüm, Uşaklılardan ve diğer izleyicilerden büyük ilgi görünce ekip, ikinci bölüm için kolları sıvadı. “Tarihin izinde Uşak” belgeselinin yönetmenliğini, çekimini ve montajını Alp Arslan Dur tek başına yapıyor.
Programın yapımcılığını ve sunuculuğunu Uşak Kent Tarihi Müzesi arkeologlarından Cengiz Doğan üstlendi. Doğan aynı zamanda belgeselin senaryo yazarı.
Belgeselle ilgili bilgi veren yönetmen Alp Arslan Dur; “Cengiz Doğan ile yepyeni bir programa başlıyoruz. 1. Bölümde Uşak Halısı üzerinden Tren İstasyonumuzun tarihsel gelişimi, Atatürk’ün Uşak ziyaretleri, İsmetpasa Caddemizin adı ve yol üzerindeki tarihi yapıları ve yaşanan hadiseleri, Yunan yangının yol üzerindeki evler ve medreseye verdiği hasarlar, hükümet konağımız ve Zafer Anıtının hikayeleri bu bölümde sizlerle.
İkinci bölümde de İsmetpşa Caddemizin Atatürk Anıtı’ndan aşağıda kalan kısmını Ulu Cami’de dahil oraya kadar çekeceğiz. Uşaklılara ve belgeselimize ilgi gösteren tüm izleyicilerimize çok teşekkür ederim” dedi.
Tarihin İzinde Uşak” belgeselinin fikir babası, yapımcısı, senaristi ve sunucusu Arkeolog Cengiz Doğan, bu projenin asıl amacının Uşak tarihini gelecek kuşaklara görsel olarak aktarmak ve Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi arşivine görsel belge koymak olduğunu açıkladı.
Doğan, “Belgeselimizin ilk bölümünde bir zamanlar Uşak’ın ana arteri olan İstasyon Caddesi’ni işledik. Sonra İstasyon Caddesi, dönemin Uşak Belediye Başkanı Hakkı Yılancıoğlu zamanında niçin İsmetpaşa Caddesi adını aldı?
Atatürk Anıtı’nın öyküsü, merhum İsmet İnönü’nün taşlandığı nokta, tarihi Uşak Tren Garı, hepsi bu belgeselimizde var” dedi.