Yaklaşık 600 kişinin katıldığı eyleme Uşak’tan da 50 çevreci katılarak buradaki köylülerin taş ocaklarına karşı verdiği çevre mücadelesine destek oldu.

Gediz ilçesine bağlı Akdağ yamaçlarında konumlanan Gürlek ve Pınarbaşı köylülerinin oluşturduğu; Akdağ Yok Olmasın Platformu, Akdağ’ın Doğasını Koruma ve Dayanışma Yürüyüşü düzenledi.

Akdağ (1)-1

Gürlek köy meydanında toplana yaklaşık 600 kişilik grup buradan taş ocaklarının bulunduğu Akdağ’a doğru ellerinde Türk bayrakları ve sloganlarla yürüyüşe geçti.

Burada bir konuşma yapan Akdağ Yok Olmasın Platformu Sözcüsü İbrahim Demir, 10 yıldır dağdaki taş ocaklarının Pınarbaşı ve Gürlek köylerinin içme sualrını kirlettiğini ve yok ettiğini, köylerde tarım ve hayvancılığın da durma noktasına geldiğini vurguladı.

Akdağ (2)

Taş ocaklarının köylülere zararlarının önlenmesi için 1180 dilekçe verdiklerini belirten Demir, çevre katliamını önlemek için taş ocaklarının önlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Akdağ (3)

Eylemciler daha sonra Pınarbaşı köyüne geçerek burada da taş ocaklarının zararı hakkında konuşmalar yaptılar.

Uşak’ta salatalık fiyatları uçtu Uşak’ta salatalık fiyatları uçtu

Eyleme; Gediz İlçesi Fırdan Köyü, Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği üyeleri, Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği, Murat Dağı yok Olmasın Platformu, Uşak inşaat Mühendisleri Odası başkanı Ümit Alp, Uşak Murat Dağı Yok Olmasın Platformu, Uşak Karun ve Zirve dağcılık Spor Kulüpleri üyeleri katılarak destek verdi.

Akdağ (4)

Eylem sonrası bir açıklama yapan Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, “Burada yaşayan halk, 10 yıldan fazladır vahşi bir şekilde faaliyetini yürüten taş ocağına ve Gediz başta olmak üzere bölgenin su kaynaklarının doğduğu Akdağ'daki maden sondajlarına "artık yeter!" dedi.

Bu cesaret ve yaşam alanlarına sahip çıkmanın onur ve gururu ile yeniden kazanacağız yaşam alanlarımızı. Halk birlik olunca Murat Dağı’nda olduğu gibi önünde hiçbir güç duramaz” yorumunu yaptı.

Muhabir: SALİH KILINÇ