Emeklilere yapılan zamların yetersiz ve haksızca olduğunu kaydeden BES-SEN Uşak şube Başkanı İsmail Gezer; “Ülke genelindeki 16 milyon emeklinin aylıklarına ocak ayında uygulanan artışlar, yaklaşık 13 milyon emekli için kötü sürpriz oldu.

Bizde bu kötü sürprizi kabul etmediğimizi göstermek için 28 Ocak Pazar günü (Yarın) saat 13.30’da Atatürk Anıtı önünde tepkimizi göstermek için geniş katılımlı miting gibi bir basın açıklaması düzenliyoruz.

Ortaklaşa düzenlediğimiz bu basın açıklmasına: BES-SEN Uşak Şubesi, ev sahibi olarak Türkiye Emekliler Partisi, CHP; DP, Saadet Partisi, Tüm Emekliler Sendikası ev birçok STK katılacağını bildirmiştir.

Basın açıklamamıza bütün Uşaklı hemşerilerimizi bekliyoruz” diyerek Uşaklıları davet etti.

Ismailgezer

SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı bazında hesaplama farklılığı dolayısıyla işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin imler arasındaki gelir uçurumu iyice büyüyerek, denge iyiden iyiye bozulduğun kaydeden Gezer, şunları söyledi:

Bu hesaplama farkı, emekli aylık artışlarında makası fazlasıyla açacak.

Tüm emekli nüfusun yüzde 14’unu oluşturan yaklaşık 16 milyon SSK ve BAĞKUR emeklisi, toplu sözleşme hakkı bulunmadığı için sadece önceki altı aya ait TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon kadar zam alabiliyor.

Memur emeklileri toplu sözleşme hakkından yararlanırken diğer emeklilerin böyle bir imkânı bulunmaması, bu kesimler arasında eşitsizliğe yol açmaktadır

Türkiye Bağımsız Emekliler Sendikası olarak 16 milyon Emekli, dul ve yetimlerin haklarını savunmaya devam edeceğiz kiralar çok yüksek biz emekliler aldığımız  maaşlarımız kiralara yetmiyor bir emekli kirasını ödemek için tekrar bir işte çalışmaya mahkum ediliyor halbuki biz emekliler insanca yaşamak istiyoruz bizler çalışmak istemiyoruz artık yeter gençlerimizin önünü açmalıyız geçlerimiz işsizlikten ev genci  oldular evlilik çağına gelmişler ama evlilik hayalini dahi kuramıyorlar geçnlerimiz gelecekten umutsuz ve kaygılılar sayın cumhur başkanımız bu maaşları biran önce düzeltmeli ve biz emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik diyen Maliye ve Hazine Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’e buradan sesleniyoruz.

Bizlerde SSK ve Bağ-Kur emeklileri olarak toplu sözleşme hakları istiyoruz. Emekli sendikaları statüsünün bir an önce TBMM’den geçip yasalaşmasını istiyoruz.

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor... B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor...

Bizler artık yüksek enflasyon karşısında TUİK’in sahte verilerinden değil,gerçek enflasyon üzerinden zamlarımızı istiyoruz. 2008 öncesi aylık bağlanma oranlarından aylıklarımızın bağlanmasını istiyoruz. Anayasal hakkımız olan en düşük emekli maaşlarımızı asgari ücretin yüzde 15 üzerinden verilmelidir 2008 de yüzde 72 olan aylık bağlanma oranlarından aylıklarımızın bağlanmasını istiyoruz.  Biz emekliler bu düşük ücretleri asla kabul etmiyoruz hakça insanca adaletçe eşitlik ilkeleri içerisinde yaşamak istiyoruz.

Son olarak ta şunu özellikle belirtmek istiyorum ki; Bankalardan aldığımız promosyonlar 3 yıl en az 50 bin TL olmalıdır. Bayramda aldığımız ikramiyelerinde bir maaşa çıkartılmasını talep ediyoruz.

Muhabir: (SALİH KILINÇ)