Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Çevre politikalarını geliştirme, benimseme, uygulama ve değerlendirme alanlarında çalışanlar kadar kamu için de önemli bir bilgi kaynağı olan çevre ile ilgili sağlıklı, bağımsız bilgiler vermekle görevli Avrupa Birliği kurumu olan Avrupa Çevre Ajansı  (AÇA) tarafından düzenlenen, Türkiye'den İzlanda'ya kadar Avrupa'nın dört bir yanından fotoğrafçıların katıldığı "2023 'Sıfır Atık PIX' fotoğraf yarışmasında" binlerce fotoğraf arasından 38 fotoğraf finale kaldı.

Ufuk Turpcan’ın 2 fotoğrafı finale kaldı

Finale kalan 38 fotoğraftan 2 tanesi de Uşaklı  Fotoğraf Sanatçısı Ufuk Turpcan’a ait. 07 Kasım'a kadar online olarak halkoylaması yapılacak ve kazanan belirlenecek.

Uşak Belediyesinde çalışan Ufuk Turpcan 10 Yılı aşkın süredir amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyor. Ufuk Turpcan’ın ulusal ve uluslararası  düzeyde düzenlenen fotoğraf yarışmalarında 300’ün  üzerinde başarıları bulunuyor.  Fotoğrafları ulusal ve uluslararası firma ve sivil toplum kuruluşlarının takvim ve ajandalarında, Milli Eğitim Bakanlığı ders kitaplarında da bulunuyor. Fotoğrafları birçok festival ve karma sergide yer alan Ufuk Turpcan, ilk kişisel fotoğraf sergisini  Uşak Belediye Başkanlığının desteğiyle 08 Mart 2021 tarihinde Uşak  Sanat Galerinde açtı. Ülkemizde faaliyet gösteren Fotoğraf derneklerinde sunum ve söyleşilerde bulundu.

Turpcan, “Bu yarışmanın jürisi halk olacak. Bende Uşak halkımın desteğini bekliyorum. Halkoylamasının yapıldığı web sitesi linki:

https://europeanenvironmentagency.wufoo.com/forms/xyxzt240fzp1rv/

Bağlantı linkine tıklayıp iki fotoğrafımı da seçtikten sonra, altta görecek olduğunuz SUBMIT e tıklamanız yeterli” diyerek Uşaklıların desteğini istedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK