Uşak milletvekilleri arasında Stat polemiği yaşanıyor Uşak milletvekilleri arasında Stat polemiği yaşanıyor

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gün geçtikçe ekipman stoğunu çeşitli malzemeler ile zenginleştiriyor. Eylül ayında hizmete alınan Endovizyon Sistemi (Flexible Bronkoskopi) ucunda kamera olan esnek bir cihazla akciğer ana hava yollarının değerlendirilmesini sağlıyor.

Hastane (1)Göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahi ameliyatlarında soluk borusu ve akciğerler görüntülenerek, akciğerlerde kanama varsa kapalı ameliyata gerek kalmadan kapatılması ve soluk borusunda yabancı bir cisim olması durumunda görüntülenip müdahale etmeye yarıyor. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni temin edilen Flexible Bronkoskopi cihazı, rijit formundan daha güvenli ve hasta için konforlu olması nedeniyle üstünlük sağlıyor. Ayrıca anestezi işlemi de kolaylıkla yapılıyor. Akciğer ve Lenf bezlerinin biyopsisi sayesinde özellikle kanser hastalıklarının erken teşhisinde önem arz ediyor.

Hastane EkipmanHastanenin envanterine giren yeni cihaz hem yetişkin hem de çocuklarda kullanılabiliyor. Uzun süreli devam eden kronik öksürüğe bağlı olan birçok hastalıkta tanı amaçlı kullanılıyor. Bu sayede hastalara daha hızlı ve etkin tanı konulma süreci yürütülüyor ve il dışına gitme gerekliliği ortadan kalkıyor. Ayrıca yabancı cisim yutulması sonrası yapılacak girişimsel işlemler için gerekli bir cihazdır. Hastane bünyesine kazandırılan yeni cihaz, Çocuk Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi, Anestezi gibi cerrahi branşlarda kullanacak.

Muhabir: Ece Yıldırım