Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yeni bir aşevi kurulması önerisi  ile başlayan süreç, Uşaklı hayırseverlerin birlik ve beraberlik içerisinde bir yardım yarışına girmesiyle Uşak’ın ve Uşaklının gurur abidesi olmaya hak kazandı.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın el ele vererek bürokratik işlemleri aşması ve hayırseverleri teşvik etmesiyle tesislerin kaba inşaatı bitme aşamasına geldi.

Asevi (3)

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul yapılmakta olan Uşak Aşevi ’ne giderek incelemelerde bulundu.

Burada önemli konuklarını karşılayan ve tesislerin her türlü proje ve teknik işlerini üstlenen hayırsever İnşaat Mühendisi Özer Erkek, çalışmalar hakkında bilgi verdi ve konuklarının sorularını cevaplandırdı.

Asevi (1)

Erkek’in verdiği bilgilere göre; tesislerin toplam alanı 2650 metrekare. Burada 3700 metrekare kapalı, 1233 metrekare açık alan bulunuyor.

Uşak Belediyesi öncülüğünde diğer kamu kuruluşlarının ve birçok hayırseverin bağışlarıyla inşa edilecek olan aşevi projesinde; kapalı ve açık otopark, sevgi mağazası, 500 kişilik yemek salonu, konferans salonu ve ihtiyaç sahibi vatandaşların kısa süreliğine konaklayabileceği misafirhane bulunuyor.

Bunların yanı sıra aynı anda 20 tane kurban kesme kapasitesine sahip steril bir kurban kesim merkezi yeni aşevine kazandırılacak ve Kurban Bayramı’nda tüm halka hizmet verecek. İkişer adet soğuk hava ve erzak deposunun yer alacağı yeni aşevinde bir de hamam bulunacak.

Asevi (5)

Ayrıca, çocukların yaralanabileceği kütüphane, çalışma odaları, sığınak ve kendi enerjisini sağlayacak güneş panelleri gibi üniteler yer alıyor.

Bugün, maliyeti yaklaşık 70-80 milyon TL’yi bulacak Uşak Aşevi tesisleri, Uşaklı hayırseverlerin yardımlarıyla neredeyse işçilik parasına 2-3 milyon TL gibi bir paraya çıkıyor.

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor... B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor...

Asevi (2)

Muhabir: (SALİH KILINÇ)