Uşak Belediyesi eski hizmet binası önünde bir araya gelen grup, beyaz önlükleriyle İsmet Paşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü. Türk ve Filistin bayraklarının taşındığı yürüyüşte, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Gazze Yürüyüş Uşak

Aile Hekimi Dr. Musa Öz, yaptığı basın açıklamada yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak Sessiz Yürüyüş’ümüzün 28. haftasında bıkmadan, usanmadan Gazze için sesimizi yükseltmeye devam ettiğimizi ve edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Yaklaşık bir asırdır işgalci siyonist, sözde devlet İsrail, Filistin’de sistematik bir şekilde katliamlar yapmakta, insanları yurtlarından zorla sürgün ederek mal varlıklarına da el koymaktadır. Son olarak 7 Ekim’den itibaren süren saldırılarında ise yaklaşık 40 bin kişi şehit oldu ve 100 bine yakın kişi yaralandı, 20 bine yakın çocuk ise yetim kaldı. Yaptığı katliamlardan utanmayan terör devleti İsrail, kana susamışçasına yeryüzünde en büyük insan yoğunluğu bulunan yer olan Refah’ta, o küçücük alanda sıkışan mazlumlara yönelik kara operasyonuna devam etmekte, kendisine yapılan uyarılara da kulak asmamaktadır.

Dr. Musa Öz

Bu vahşete sessiz kalmak, insanlığın vicdanını ayaklar altına almak demektir. Gittikçe zulmünü artıran işgalci İsrail’e diyoruz ki; zalimin sonu yaklaştıkça zulmü artar ve daha da azgınlaşır. Senin de sonun yaklaştı, geçmişteki tüm zalimler gibi senin de tarihin kara sayfalarında adın lanetle anılacaktır. Bugün senin zulmüne susanlar, senin yanında olanlar da ilerde utancından kaçacak delik arayacak hatta yargılanmaktan da kurtulamayacaklardır. Hesap günü geldiğinde bebeklerin, kadınların ve masumların katledilmelerine sessiz kalanlarla, Gazze’deki mazlumların göğü inleten çığlıklarına sağır kesilen, kör taklidi yapan dilsizlerle de hesaplaşılacaktır. Dünyanın dört bir tarafında aynı hassasiyeti paylaştığımız nice hekim ve sağlık çalışanları adına bizler; her türlü göreve hazır olduğumuzu tekrar dile getiriyoruz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.! Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.!
Muhabir: Ece Yıldırım