Uşak Belediyesi eski hizmet binası önünde bir araya gelen grup, beyaz önlükleriyle İsmetpaşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'na kadar yürüdü. Türk ve Filistin bayraklarının taşındığı yürüyüşte, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Uşak Gazze (1)-1

Doktor Mustafa Şengül basın açıklamasında, “Selam olsun canlarıyla, kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına. Bizler önlüklerimizin zaman geçtikçe hastalarımızın ihtiyaçları için yıpranmasını beklerken, önlükleri kanla kıpkırmızı olan hekimleriz. Hastalarımızı iyi etmek için gece gündüz demeden çalışırken artık bizler de ölüyoruz. Her bombada, her saldırıda birer birer ölüyoruz. Fakat hekimler olarak farkındayız ki hastalıklı zihinler hala yaşıyor. Çocuk demiyor, yaşlı demiyor sadece ve sadece katlediyor. Kahrolsun bütün dünyanın katilleri. Kahrolsun bütün dünyanın zalimleri, onların zulümlerine ortak olanlar ve göz yumanlar.

Mustafa Şengül-1

Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.! Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem.!

Bütün bunlara rağmen biz biliyoruz ki: Her ne kadar gücünüze güvenseniz de Allah’ın izniyle geçmişteki tüm zalimler gibi sizlerin de tarihin kara sayfalarında adınız geçecek ve lanetle anılacaksınız. Bugün sizin zulmünüze susanlar, sizin yanınızda olup yardımcınız olanlar ileride utancından kaçacak delik arayacaklar ve yargılanmaktan kurtulamayacaklar..

Biz Gazze’yi unutmadığımızda, Gazze’yi unutturmadığımızda, İmkan olursa gemilerle kardeşlerimizin yardımına koştuğumuzda, İmkan ve şartlar müsait olmadığında ise, eylem ile yüreğimizdeki ateşi diri tuttuğumuzda, zulmedenlerin hangi akıbete uğrayacaklarını haykırdığımızda, Dua ile Allah’tan yardım, sabır ve metanet dilediğimizde, Boykotu gevşetmediğimizde, alışkanlık haline getirdiğimizde sevinenler mazlumlar olacak inşallah. Dünyadaki tek özgür kara parçası olan Gazze’ye ve onurlu ve hür insanlarına selam olsun." dedi. 

Muhabir: Ece Yıldırım