https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi Haber Ekibi, Uşak’ta Salı günleri kurulan hayvan pazarına giderek küçükbaş kurbanlık hayvan fiyatlarını araştırdı.

Çanlı mevkiinde bulunan yeni hayvan pazarına giden ekibimiz, küçükbaş hayvan satıcıları ve üreticileriyle görüştü. Neredeyse hiç hayvan satışı olmayan pazaryerinde satıcılar, bayrama çok az bir süre kalmasına rağmen geçen yıllara göre satışların iyice düştüğünü ve hayvanlarının ellerinde kalmasından endişe duyduklarını belirttiler.

Kurban (4)

“BÜYÜK BİR KESİM KURBAN KESİMİ YERİNE TATİLİ TERCİH EDİYOR

Neredeyse hiç alıcının gözümüze çarpmadığı hayvan pazarında görüştüğümüz satıcılar; ““Biz, 8 bin TL’ye koyun satıyoruz. Bir yıl gözüne bakıyoruz. Bir koyun ayda 600 TL yiyor. Bu da 10 ayda 6 bin TL eder. Kalan 2 bin lira. Bununla ne yaparsın? Biz para kazanamıyoruz.

Daha pahalı satamayız. Çünkü vatandaşın alım gücü yok. Emekli bir insan 10 bin lira aylıkla kira mı ödesin? Kurbanlık hayvan mı alsın? Alamaz ki..

Artık, Kurban bayramları bir tatil fırsatı görülüyor ve vacip olan Kurban kesiminden imtina edilerek paralar tatil için harcanıyor. Bu da kurbanlık kesimini azaltıyor. Bizim de satışlarımız düşüyor.

Kurbanlık almak yerine bitcoin oynamayı ve tatile gitmeyi tercih eden kesimde çok. Kurban Bayramı’na 3 hafta kaldı. Talep olmadığı için hayvan satamıyoruz. Elimizde kalacak diye korkuyoruz. Alım gücü de iyice azaldı.

Kurbbb (1)

“SIĞIR ALIM SATIMI DAHA FAZLA”

Uşak’ta 35 yılı aşkın bir zamandır keçi ve koyun sattığını kaydeden Ahmet Meral’de hayvan satış piyasasının çok durgun olduğunu belirtti.

Ahhnnt

Özellikle küçükbaş hayvan satışında piyasanın durgunluğunun nedenleri hakkında bilgi veren Meral; “Vatandaşın yüzde 50’si sığıra döndü. Bu durumda küçük baş hayvan üretici ve satıcıları olarak bizi çok olumsuz etkiledi. Sığırı, kesip yüzdükleri için cazip geliyor.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen kişi 2 kişiye hayat verecek

Küçükbaş hayvan satıcıları zararda. Bir torba yem 550 TL olmuş. Şu anda satışımız hiç yok gibi. Gidiş gelişlerimizde hep zarar” dedi.

(FOTOĞRAF: ECE YILDIRIM)

Muhabir: SALİH KILINÇ