Uşak Neva Musiki Derneği tarafından geleneksel hale gelen “Zeki Müren’i Anma Gecesi, Uşak Belediyesi’nin desteği ile AKM 1 nolu salonda yapıldı.

Konseri izleyenler arasında Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, eşi Hülya Ergün ve Uşak Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu da yer aldı. Konsere ilgi çok olunca salon ve balkon tıklım tıklım doldu. Koridorlara da tabure ve iskemleler konarak ayakta kalan izleyicilerin oturması sağlandı.

Konserin açılış konuşmasını yapan Neva Musiki Derneği Başkanı Uğur Yıldırım, konuklara derneğinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Karahallı’da halk ekmek satışları başladı Karahallı’da halk ekmek satışları başladı

Sercan Şahintürk’ün sunuculuğunu yaptığı program, şef Murat Şahintürk’ün yönetimindeki 36 kişilik koronun toplu söylediği şarkılarla başladı.

Toplam 8 şarkıdan oluşan ilk bölümde; Yanıyor mu Yeşil Köşkün Lambası, İndim havuz başına, Kalbimi bezlederim minnetü zevkle dilesen, Şimdi uzaklardasın, Yollar uzak gelemedim, Gözlerinin içine başka hayal girmesin, Sana olan özlemim, İşte benim Zeki Müren adlı eserlerden oluştu.

Programın ikinci bölümünde;  Ne çıkar bahtımızda ayrılık varsa yarın, Gözyaşım şarab olsa, Yalnız kalan ruhumun acısı çok derindir, hayat bazen tatlıdır sevenler kanatlıdır, İlk aşkım tek güneşim, İçimde nice uzun yılların özlemi var, Ela gözlerine kurban olduğum şarkıları seslendirildi.

Konserin final parçası olan Urfa yöresine ait “Hayriye’m” türküsü sonrası izleyiciler, “Bi daha bi daha” tezahüratları ve alkışlarla adeta salonu yıkınca koro türküyü yeniden seslendirdi.

Konser sonrası kısa bir konuşma yapan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün’ konserin çok profesyonelce hazırlandığını ve bu güzel geceyi düzenleyenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Ergün, daha sonra Koro Şefi Murat Şahintürk’e çiçek takdim ederek emeği geçenleri tek tek kutladı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK