Uşaklı Profesör Doktor Afsun Şahin, 20 yıllık mesleki tecrübesi ile yurt içi ve yurt dışında ödüllere doymuyor.

Katarakt ve kornea cerrahisi, özellikli göz içi mercekler, lazer ile gözlükten kurtulma, kök hücre nakli ve glokom (göz tansiyonu) ameliyatlarında 20 yıllık yurt içi ve yurt dışı mesleki tecrübesi ile hastalarını kabul ediyor.

Afsun Şahin Prof Dr

Uşaklı Profesörün Ulusal ve Uluslararası 300’ün üzerinde bilimsel yayınlanmış makalesi, ulusal ve uluslararası platformlarda 20’nin üzerinde ödülü bulunuyor. Çifte doktorası ile ulusal ve uluslararası kongrelerde konferanslar veriyor.

Son olarak, İspanya'nın Barselona şehrinde düzenlenen 42. ESCRS Kongre'sinde 5 yıldır geliştirmeye devam ettiği katarakt simülatörü cihazı ile “ESCRS Innovation Honorable Mention” ödülünü kazandı.

Afsun Şahin

Afsun Şahin Kimdir?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2000 yılında derece ile mezun oldu. Aynı yıl yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda ilk 10’a girdi ve Göz Hastalıkları uzmanlık eğitimini 2000-2004 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tamamladı. 2009-2011 yılları arasında Harvard Üniversitesi  kornea, refraktif cerrahi ve katarakt konusunda ileri uzmanlık eğitimi aldı. 2016 yılında Boston, Massachussetts Tufts Medical Center’da ileri katarakt ve rafraktif cerrahi eğitimi aldı. 2012 yılında doçent, 2018 yılında profesör unvanı aldı. Yaptığı üstün nitelikli çalışmalardan dolayı çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle layık görülen Şahin’in  ödüllerinden bazıları şunlardır: ARVO-Asia Travel Fellowship Grant Ödülü, Gazi Göz Vakfı ‘En İyi Bilimsel Makale Ödülü’, ARVO Collaborative Research Fellowship Award, ICO Helmerich Fellowship Award, ICO WOC Fellowship Award, Royal College of Ophthalmologists Best Reviewer Award, Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü, Koç Üniversitesi Yılın Öğretim Üyesi Ödülü. 2020-2022 yılları arasında Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Uşaklı Profesör Doktor Afsun Şahin , 20 yılı aşkın bir sürede 15 binin üzerinde ameliyat gerçekleştirdi.

Muhabir: Ece Yıldırım