Uşaklı Ünlü Şair Osman Hakan Arslan

Eserlerine Osman Hakan A. olarak imza atan şairimiz; Türk Şiirinin 80 Kuşağı içinde ;Şiir Atı Yayıncılık kurucusu, Behçet Necatigil ve Hilmi Yavuz çizgisinin takipçisi ve Behçet Necatigil Şiir Ödülü sahibi ….vs. gibi başarılarıyla tanındı.

Adsız Tasarım 2024 01 03T154209.748

Bilindiği üzere Uşak şehri ,BesimAtalay, Ömer Bedrettin ve Halit Ziya gibi edebiyat dünyasına zirve isimler hediye etmiş kutlu bir şehirdir. Osman Hakan A[rslan] bu kuşağın son dönemde ki güçlü temsilcilerindendir.

Osman Hakan A[rslan];Türk Şiirindeki Yeri

Osman Hakan A(rslan), Türk şiir geleneğinin Yahya Kemal, Ahmet Haşim, Ahmet Muhip Dıranas, Asaf Hâlet Çelebi, Behçet Necatigil, Hilmi Yavuz gibi isimlerle şekillenen şiir kulvarına bağlanır.1980 Kuşağı’nın poetik olarak geleneğe yönelen şairlerinden biri olarak, kendi özgün sesini bulabilen bir şairdir.Dil ve biçim kaygılarının ağır bastığı şiirlerinde divan edebiyatının özelliklerinden yararlandığı, ince bir işçilikle Behçet Necatigil ve Hilmi Yavuz şiirinin izini sürdüğü görülür.

Türk şiirine katkıda bulunmuş şairlerin eserlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini savunanan “80 Kuşağı Şairleri”; Yahya Kemal Beyatlı, Ahmet Haşim, Behçet Necatigil, Hilmi Yavuz, Enis Batur gibi isimleri idol olarak görmüş tanınmış şairler Haydar Ergülen,İhsan Deniz,Sunay Akın,Lâle Müldür ve Osman Hakan Arslan‘dır.

Osman Hakan A(rslan) ın Ailesi

Osman Hakan A[rslan], 1959 yılında Giresun’da doğdu. İlköğretimini Antalya’da, liseyi memleketi Uşak’ta, yükseköğretimini İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nde tamamladı. Matematik öğretmeni bir babayla ev hanımı bir annenin dört çocuğundan ikincisidir. Bir süre inşaat mühendisliği yapan şair, evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk sahibidir. Halen İstanbul’da yaşamaktadır.

1986 yılında arkadaşlarıyla birlikte, Şiir Atı Yayıncılık’ı kurup, Şiir Atı Şiir Dergisi’ni çıkarmaya ve şiir kitapları yayınlamaya başlar. Şiir, şiir üzerine inceleme, deneme ve söyleşileri, 1984 yılından itibaren, şiirleri, şiir üzerine yazı ve söyleşileri, Varlık, Hürriyet Gösteri, Poetika, Şiir Atı, Milliyet Sanat, Cumhuriyet Gazetesi, Hürriyet Gazetesi, Zaman Gazetesi, Sonbahar, Yasak Meyve, Kitap-lık, Mor Taka, Hece, Merdiven Şiir gibi önde gelen edebiyat dergileri ve gazetelerde yayınlandı. 1986 yılında arkadaşlarıyla Şiir Atı Yayıncılık’ı kurdu; şiir dergisi ve şiir kitapları yayımlamaya başladı. ‘Gül’ Odası adlı kitabıyla 1995 Behçet Necatigil Şiir Ödülü’nü kazandı (A., 2005: 1.; 2006a: 6).

Adsız Tasarım 2024 01 03T154318.067

Ödülleri:

1995 Behçet Necatigil Şiir Ödülü / Gül Odası

Yapıtları:

Şiir:

Göç ve Ölüm Şarkıları (1987)

Yol Şarkıları (1991)

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Gül Odası (1995)

Seyahat, Hemen (2001)

Sarı Ekin (2005)

Nâr (2005)

(KAYNAK/ wwwusaktayızbiz.com)

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK