Yalım Güneş (2)

Güneş’in, “AK Partili Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın döneminde belediyeye 400 bin Euro bağış karşılığı arazisini ticari alana çevirip turizm ilanı ilan ettirdi” iddialarına çok sert cevaplar verdi.

Yalım, zaten ticari alan olan arazisine yasal hakkı olduğu halde bir buçuk yıl geçtiği halde gerekli iznin verilmediğini, karşılığında Çocuk Kent’e malzeme almasının istendiğini, onun için 400 bin Euro’luk malzeme aldığını, sadece kendi arazisinin değil, hastaneye kadar olan tüm bölgenin turizm alanı ilan edildiğini belirtti.

İşte Yalım’ın Güneş’e verdiği sert ve ilginç cevaplar:

“Güneş cami olayını Asparagas haber haline getirdi”

“AK Parti Uşak Milletvekili Sayın İsmail Güneş, açılmayıp depo olarak kullanılması düşünülen Uşak Havaalanı ile ilgili benim getirdiği eleştirellere cevap vermedi. Bunun yerine benim Uşak Lisesi’nin Millet bahçesine yapılması planlanan büyük cami yerini 50 metre yukarı çekilmesi hakkında yapılan plan değişikliği ile ilgili kendisiyle görüşmüştüm.

Olayı çarpıtıp, “Özkan Yalım cami istemiyor” diye asparagas yalan haber yapmasından dolayı kendisini eleştirmiştim. Benim eleştirilerime cevap vermek yerine benim Uşak Belediyesine yapmış olduğum yardımları diline doladı.

Ben, vekilliğim döneminde sadece belediyeye yardım yapmadım. Uşak Emniyet Müdürlüğüne yaptım. Hasbahçe Polis Evinin eksiklerini giderdim. Sivaslı Belediyesine cenaze aracı ve ambulans aldım. Ben kazandığımı paylaşmasını seven bir insanım.

Sayın Güneş, 3 dönem vekillik yaptı 2 yılda emekli oldu. Kendi köyüne hayrına düğün salonu yaptırmak yerine, Cumhurbaşkanlığından para çıkartıp, belediye ve İl Özel İdaresi üzerinden yaptırmaya kalktı. Sonrada zaten ticari alan olan arazime dünya markası olan bir oteli yaptırabilmek için belediyeye yapmış olduğum bağıştan bahsetti.

Sivaslı'da  A Milli Takım  Coşkusu Dev Ekranda Yaşandı Sivaslı'da A Milli Takım Coşkusu Dev Ekranda Yaşandı

Yalım Güneş (1)

Eyyy İsmail Güneş!

Bilmediğin bir şey var. Yine ağzına yüzüne bulaştırmışsın. Önce git dersine iyi çalış. O arazi dediğin yer zaten ticari alandı. Ben ham toprağı ticari alan haline getirmedim. Mevcut ticari alan olan benzin istasyonunun bir bölümünü otel yapmak için belediyeye müracaatta bulundum.

Ancak, 100 kişinin istihdam edileceği otel projeme belediye yönetimi tam bir buçuk yıl izin vermedi. Sırf ben başka parti milletvekiliyim diye keyfi olarak vermediler. Sonra bana dediler ki; “Arazin ticari alan. Senin burada otel yapma hakkın var. Ama ruhsat istiyorsan biz Çocuk Kent yapıyoruz., Antalya’ da bir firmadan bize şu malzemeleri getir.”

Çocuk Kent kamunun yeri. Kimse sırtına alıp götürecek değil. Bende gereken yardımı yaptım. Belediye benim arazimden hastaneye kadar olan bölümü turizm alanı ilan etti. Sadece benim arazilerimi değil.

Sayın İsmail Güneş!

Konuşmalarını daha dikkatli yap. Sen nereye gittiğini bilmiyorsun.”

Muhabir: Salih Kılınç