Güneş, 20 yıldır itfaiyede görev alan Kudret Aydın’ın yerine Uşak Belediyesi Afet İşleri Müdürü Mehmet Çağlar’ın atanmasını eleştiren açıklamasında; “CHP dedin mi aklımıza ehliyet liyakat gelir diyerek sözlerine başlayan Milletvekili Güneş, "Bu kurala çok önem verirler. CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba bu konu da çok hassastır. En ufak bir haksızlığa ve liyakatsizliğe asla izin vermez. Aksi durum da hemen basın açıklaması yapar. Bu hassasiyetle CHP li Uşak Belediye Başkanı 20 yıldır itfaiye de görev almış. Bu konu da her türlü eğitimi almış. 17 yıl müdürlük yapmış müdürü görevden hiç gerekçesiz almış, alabilir. Peki yerine kimi atamış dersiniz tabi ki ehliyet ve liyakat ilkesine çok dikkat ederek bu konu da hiç bir eğitim almamış zabıta memurunu atamış. Şaka gibi değil mi? CHP nin ne söylediğine değil ne yaptığına bakın. Cenabı Allah şehrimizi yangınlardan korusun" diye CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba’yı da işin için katması üzerine Karaoba’dan cevap gecikmedi.

“SAYIN GÜNEŞ’İN FARK ETMESİ BENİ MEMNUN ETTİ”

Güneş’in sabah yaptığı açıklamalara öğlen yıldırım hızyla cevap veren CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, “ CHP'nin son yıllardaki LİYAKAT söyleminin, şahsımın 1 yıldır TBMM'deki tüm çalışmalarının işe yaradığını görmek ve Uşak Milletvekilimiz Sayın İsmail Güneş'in de artık bunun farkında olduğunu duymak beni fazlasıyla memnun etti.

Ülkemizdeki tüm belediyelerde olduğu gibi, 31 Mart'ta CHP Belediyesi olan Uşak'ta da müdür atamaları Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım'ın kararlarıyla gerçekleşmektedir. Sayın Yalım'ın liyakatsiz bir atama yapmayacağını ve konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatacağını düşünüyorum. Bu açıdan eğer Belediyemizde liyakatsiz bir atama, vatandaşlarımızın zararına olma potansiyeli olan herhangi bir görevlendirme varsa şahsım ve CHP yönetimi her zaman bu süreçlerin takipçisi olarak gerekli tepkileri gösteririz. Bu yüzden Sayın Başkan açıklama yapmadan ve konunun detaylarını paylaşmadan daha kapsamlı bir açıklama yapmak doğru olmayacaktır.

Uşak’ta hayırseverler tarafından yaptırılan okul sayısı 59’a çıktı Uşak’ta hayırseverler tarafından yaptırılan okul sayısı 59’a çıktı

İsmail Güneş Vekilimizin söylediği gibi ben de konunun takipçisi olmaya devam edeceğim. Çünkü CHP demek her konuda ve konumda liyakat demektir.

Sayın İsmail Güneş'in liyakat konusundaki bu hassasiyetini tüm kurumlarda da göstermesi dileğiyle” ifadesini kullandı.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ak-parti-usak-mv-gunes-iste-chpnin-liyakat-anlayisi

Muhabir: SALİH KILINÇ