Önceki gün vefat eden Uşak İl özel İdaresi emeklisi Hakkı Karadedeli (68)’nin Anjiyografisi çekilemediği için Afyonkarahisar’a sevk edildiği ve yolda geçen süreler içinde vakit kaybettiği için yaşamını yitirdiğini belirten yakınları, Anjiyografi cihazının bir an önce tamir edilmesini ve kalp hastalarının yollarda vakit kaybederek yaşamlarını kaybetmemesini istediklerini belirttiler.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Anjiyografi

Damar içine X ışınlarını geçirmeyen bir madde verildikten sonra damarların filminin alınması, kısacası damar filmini çeken Anjiyografi cihazının iddialara göre, 2-3 haftadır bozuk olması hem hastane çalışanlarını hem de Uşaklı kalp hastalarını zor durumda bırakıyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Uşak Merkez Mende köyünde ikamet eden Uşak İl Özel İdaresi’nden emekli Hakkı Karadedeli’nin, Anjiyografi cihazının bozuk olması nedeniyle filminin çekilemediğini belirten yakınları; “Kimseyi suçlamak istemiyoruz ama damar filmi çekilmediği için hastamız Afyonkarahisar’a sevk edildi. Yollarda zaman kaybı yaşandı. Uşak’ta bu film çekilse belki de hastamızı kaybetmeyecektik. Şu anda Anjiyografi çektirebilmek için Uşak’tan birçok kalp hastasının Afyonkarahisar, Denizli ve Kütahya gibi illere sevk edildiğini duyuyoruz. Uşak’taki görüntüleme cihazı bir an önce devreye girmeli, ölüme neden olacak sebepler ortadan kaldırılmalıdır” talebinde bulundular.

Muhabir: Ece Yıldırım