Av yasağının kalkmasıyla, sezonun taze balıkları tezgahlarda yerini aldı. Uşaklılar ise taze balık tezgahlarının önünde kuyruk oluşturdu. Uşak Belediyesi önüne kurulan Çarşamba pazarında taze balıklar kapış kapış satıldı. Av yasağının kalkmasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar Uşak’ta alıcısına sunuldu. Bu hafta balık pazarında gözle görülür bir hareketlilik olduğu kaydedildi.  

Balık Pazarı-1Palamut, hamsi, istavrit, sarıkanat, çipura, levrek, deniz mercanı, barbun, alabalık, somon, uskumru, orkinos ve sazan taze taze tezgahlarda yerini alırken, vatandaşların tercihi çoğunlukla palamut oldu.

Mehmet Ünal (1)Yeni açılan balık sezonunda denizden en çok çıkan balık olan palamut, tanesi 100 TL'den satışa sunuldu. Diğer balık fiyatları ise bu hafta; hamsinin kilosu 150 TL, istavritin kilosu 100 TL, palamutun 1 adeti 100 TL. Sarıkanat 3 boydan oluşuyor. 1. Boyun kilosu 500 TL, 2. Boyun kilosu 300 TL ve 3. Boyun kilosu 200 TL. Levreğin kilosu 300 TL, Çipuranın kilosu 300 TL, uskumru 100 TL, Deniz mercanının kilosu 200 TL, kıyı barbunun kilosu 300 TL, alabalığın kilosu 230 TL, sarı sazanın kilosu 150 TL, ithal Norveç somonun kilosu 600 TL. Orkinosun kilosu 200 TL.

Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim Uşak'ta tarım ve hayvancılık faaliyetlerine denetim

Mehmet ÜnalSezon öncesindeki beklentilerin ötesinde bir balık akınının geldiğini söyleyen Balıkçı Mehmet Ünal, “Uşak’ta balığa ilgi güzel. Bugün gördüğünüz gibi bir yoğunluğumuz var. Palamut biraz küçük, tam yağlanmadı. Palamut alan müşterilerimize özellikle yağda yapmasını tavsiye ediyorum. Şu anda ızgarası olmaz. Bununla birlikte sardalya ve istavritin şu anda zamanı. Levreğin de tam zamanı. Diğer çeşitlerimiz de mevcut, balık çok. Hemen hemen her tür balık mevcut. Tatlı sulardan sazan, yayın, dişli turna onlar da devam ediyor. Alabalığımız devam ediyor. Karadeniz somonu baya bir ülkemizde tutuldu. Kılçıksız olması tercih sebeplerinden birisi. Besin değeri yüksek. Barbun, mercan, sarı kanat da geliyor. Balıklarımız taze günü birlik geliyor. Bizler de müşterilimizi bekliyoruz. Haftanın her günü açığız. Pazar günleri de dahil" dedi. 

Muhabir: Ece Yıldırım