Bu anlamlı günü uşak’ta kutlamak için çok güzel restoranlar var. Hadiyelik eşya satan dükkanlar, çiçekçiler Uşaklıları bekliyor. Tabi sevdiğinize içten bir sarılmada en büyük hediye olabilir.

Sevgililer Günü nedir? Nasıl doğmuştur?

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi oalrak bu konuyu Siz değerli okurlarımız için araştırdık ve acı bir öyküsü olduğunu öğrendik.

M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek ve aktif tutmak için askerlerinin evlenmesine yasak getirmiştir. Bu dönemde pek çok asker, sevdiği kadını yurdunda bırakıp savaşlara katılmak zorunda kalmıştır.

Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu Rektör Savaş dünya literatürüne giren 7 rektörden birisi oldu

Eşinin yolunu bekleyen kadınlar, evlilik hayaliyle zamanın geçmesini beklerken; orduda kalan erkekler de bu hayalle savaşları bitirip evine dönme isteğiyle günlerini geçirmiştir. Evlilik yasağının olduğu Roma İmparatoru Claudius II döneminde, Aziz Valentine çiftlerin nikahlarını gizli olarak kıymıştır. Bu törenlerin gizli kalması için epey mücadele etmiştir. Çünkü evlilik bu süreçte yasakmış.

Birbirini seven çiftler, gizli bir nikah töreniyle evlenirken yaygınlaşan bu gizemli evlilik, Roma İmparatoru Claudius II tarafından duyuldu. Kendi kurallarının dışında gelişen bu duruma çok öfkelenen Roma İmparatoru Claudius II, M.S 270 yılında 14 Şubat’a denk gelen günde ihanetin bedeli olarak Aziz Valentine’yi idam ettirmiştir.

Rivayetlere göre, M.S 270 yılından sonra Aziz Valentine’yi anmak ve ruhunu hatırlamak için her sene 14 Şubat geldiğinde sevgililer, bu günü Aziz Valentine için kutlamaktadır.

14 Şubat Sevgililer Günü’nün en eski hikayesi bu şekilde aktarılmıştır. Peki, söz konusu olan Aziz Valentine kimdir?

Aziz Valentine, Roma İmparatoru Claudius II döneminde kilisede görev yapan bir papaz olarak bilinmektedir. Geçen yıllardan sonra Aziz Valentine, aşkın ve sevginin simgesi olarak hatırlanmaktadır. Sevenleri bir araya getiren yönüyle hafızalara kazınmıştır.

Istockphoto 1365875904 612X612

Muhabir: SALİH KILINÇ