Uşak Valiliği öncülüğünde Zafer kalkınma Ajansı ve TUBİTAK işbirliği ile Zafer Kalkınma Ajansı işbirliği ile ilimizde ilk kez düzenlenen proje kapsamında gündüz Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Merkezi’nde

Genel Sekreteri Veli Oğuz, Uşak Valiliği öncülüğünde; Uşak Üniversitesi,  Zafer Kalkınma Ajansı ve TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen programın açılış programı vardı.

Ulubey ilçemizde bulunan Blaundus Antik kentinde düzenlenen akşam programına ise bine yakın Uşaklının katıldığı bildirildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, TUBİTAK tarafından temin edilen 4 teleskop ile gökyüzündeki bulunan gezegen ve uyduları izleme fırsatı buldu.

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Şehir ışıklarından oldukça uzak ve gökyüzünü izlemeye elverişli bir noktada bulunduğu için seçilen antik Blaundus kenti, burada bulunanlara kokusunu ve ruhunu hissettirdi.

Uşak Üniversitesi antik Blaundus kentinde “Benim Şehrim, Benim Gökyüzüm" projesini düzenlemekle bir taşla iki kuş vurmuş oldu. Uşaklılar hem gökyüzünü izleme olanağı buldu hem de bu vesile ile antik kent bir kez daha gündeme gelmiş oldu.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK