Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.! Kahramanmaraş'ta üst üste 4 deprem oldu: 1'si 5 şiddetinde.!

Uşak'ın tanınmış balıkçılarından Okyanus Balıkçılığın sahibi Mehmet Ünal ile yapmış olduğumuz röportajda, Mart ayı balıklarından bahsetti. Ünal, "Her gün sevkiyat oluyor. Teknelerin açılıp yakaladığı taze balıkları Uşak'ta tezgahlarımızda görüyorsunuz. Hepsi taze, canlı ama Mart ayına özel hangi balığı yiyelim? Derseniz, izmarit, kalkan, mezgit Mart ayında çok lezzetli olur. Yanısıra levrek, palamut, mercan da tüketilebilir. Balık denizden çıktığı için ya da yetiştirme dahi olsa deniz ürünü olduğu için hem güvenilir hem de çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. en az haftada 1, 2 öğün yenmelidir." dedi. 

B A L I K

13 Mart Çarşamba güncel balık fiyatlarına baktığımızda ise, uskumru (kolyoz) kilosu 100 TL,  hamsinin kilosu 150 TL, alabalık kilosu 170 TL, ithal Norveç palamutunun  kilosu 150 TL, Karadeniz somonu 200 TL, ithal Norveç somonu 400 TL, Uskumru, sarı kanat ve tavuk balığının kilosu 300 TL, Çipura ve kaya levreği 350 TL, canlı kalamar ise kilosu 800 TL'den balık tezgahlarında yerini aldı. 

Muhabir: Ece Yıldırım