Toplam 11 kilometre 105 metre uzunluğunda olacak olan çift şeritli hattın maliyeti 341 milyon 814 bin TL olarak belirtildi. Ancak ÇED Başvuru tarihi Çevre Şehircilik ve Bakanlığı tarafından e-ÇED internet sayfasında 11Ekim 2024 olarak açıklandı. Raporda projenin bitiş tarihi 6 ay olarak belirtildi.

2025 Bütçe Kanunu Teklifi Meclis'te 2025 Bütçe Kanunu Teklifi Meclis'te

Güzergah 1

BU durumda Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın “Uşak halkı 25 Ocak 2025 tarihinde nostaljik tramvayla seyahat başlayacak” sözü biraz daha gecikecek. Bakanlık ÇED raporunu hemen kabul etse bile bitimi Nisan ya da Mayıs ayını bulabilir.

Durak

İşte, “Çelik Tekerlekli Hafif Raylı Nostaljik Tramvay Hattı” ÇED raporundan bazı önemli detaylar:

·       Bakanlığa sunulan ÇED raporuna göre; 11 bin 105 metre uzunluğundaki nostaljik ray hattı çift şerit halinde olacak.

·       Ulu Cami önünden başlayan gidiş hattı, Güney Çevre Yolu-Ulubey yolu kavşağı ile kesiştiği noktada yapılması planlanan otogardan U dönüşü yaparak kent merkezine doğru hareket edecek.

·       Ancak geliş hattı Uşak Atatürk Anıtı karşısına kadar gelecek. Araç trafiğine kapalı kısma girmeyecek.

·       Toplam 11 bin 105 metre uzunluğundaki “Çelik Tekerlekli Hafif Raylı Nostaljik Tramvay Hattı” gidiş ve geliş hattında 28 yolcu bekleme durağı bulunacak.

·       Duraklar, bayrak direği şeklinde yapılacak ve araç trafiğini hiçbir şekilde etkilemeyecek.

·       Proje hattı boyunca her biri 27 kişilik toplam 7 adet çelik tekerlekli hafif raylı tramvaylar hizmet verecek.

Nost

Muhabir: SALİH KILINÇ