https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitemiz tarafından 13 Ağustos tarihinde yayınlanan “TOKİ Uşaklılara verdiği sözü tutmuyor” başlıklı özel haberimiz, kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerini harekete geçirdi. Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Alp, TOKİ’nin projede otoparak, yeşil alan ve ısı merkezi gösterdiği ve belediyeden ruhsatı olduğu halde ihale yolu ile satışa çıkardığını https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi haberinden öğrendiğini ve olayı araştırdığını açıkladı.

A L P P

Narin için ismini değiştirdi Narin için ismini değiştirdi

İşte Alp’in konuyla ilgili çok çarpıcı açıklamaları:

Burası projesinde otopark ve ısı merkezi gösterilmiştir

“Sizin haberinizden bilgisini aldığımız, TOKİ tarafından satışa çıkarılan arsa ile ilgili teknik bilgi ve verilere ulaştık. Arsanın son durumunu şöyle tespit ettik:

Bu arsa eski tabakhane bölgesinde kurulan kentsel dönüşüm alanının bir parçasıdır. Burası As Gross adlı marketin önünde otopark olarak hizmet vermekte ve üzerinde de bir ısı merkezi bulunmaktadır.

T O K K İ 2

6774 ada 3 nolu parseldeki bu arazi, Uşak Belediyesi’nden TOKİ Kentsel Dönüşüm Alanın bir parçası olarak ısı merkezi ruhsatı almış, otopark alanı olarak kayda geçirilmiştir.

Ayrıca, diğer binaların otopark ihtiyacının bir kısmının bu alanda çözüleceği ifade edilmiştir.

Bu alanın tapusu daha sonra mahkeme kararı ile TOKİ’ye geçtiği için, TOKİ, bu alanı diğer parsellerle birleştirmediğinden dolayı elinde kalınca kentsel dönüşüm alanının bir parçası olduğunu düşünmeden satılığa çıkarmıştır.

Hak sahipleri hukuki mücadeleyi başlattı

Bu konuda, önü kapanacak olan market firması yetkilileri hukuki çalışmayı başlatmışlar, Kentsel dönüşüm alanı yöneticisi arkadaşlar bilgi, belge ve araştırmaları tamamladıkları için TOKİ ve Uşak Belediyesi’ni dilekçelerle bilgilendirmişler, ileride aksaklık yaşanmaması için de hukuki çalışmalarına başlamışlardır.”

Toki 3

“TOKİ  vatandaşa ayıplı mal satmıştır”

Alp, kendisine yönelttiğimiz, “Burası projesinde ısı merkezi ve otopark değil miydi?" sorusuna da şöyle cevap verdi:

Burası, projesinde ısı merkezi ve otopark olarak gösterilmiş ve ruhsatla belgelenmiştir. Satış kataloglarında da bu arazi, otopark, ısı merkezi ve yeşil alan olarak satışa sunulmuştur. Buradan mülk edinen arkadaşlar bize katalogları verdiler.

Burada TOKİ tarafından kendilerine ayıplı mal satışı olduğunu ve bu konuda hukuki işlem başlatacaklarını bize bildirdiler. Yani TOKİ gizli ve ayıplı bir ürün satışı yapmış oldu.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/toki-usaklilara-verdigi-sozu-tutmuyor

Muhabir: SALİH KILINÇ