https://www.yesilsivasligazetesi.com/ olarak, Uşak'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcilerine yeni seçilen Belediye Başkanı Özkan Yalım'dan beklentilerini sorduk. İşte aldığımız yanıtlar;

UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, “Yeni Belediye Başkanı Özkan Yalım’a hayırlı uğurlu olsun. Yeni görevinde başarılar dilerim. Tüm Uşak’a da hayırlara vesile olmasını dilerim” Dedi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası

İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube Başkanı Ümit Alp, "Yeni testi suyunu soğuk tutar. Her yeni gelen kişi kendi bilgi ve birikimini getirir. Yeni gelen belediye başkanının ekibinin değişik mesleklerden geniş tabanlı olması ve içinde de bizim meslek dünyamızdan insanlar olması sebebiyle başarılı çalışmaların olacağını düşünüyoruz. Başkan yurtdışında  bir süre kalmış bir kişi olduğu için, yurtdışındaki bilgi birikimini Uşak'a getirmesini bekliyoruz. Meslek örgütleriyle iç içe bir çalışma bekliyoruz. Yapacağı her işlemi halka anlatmasını bekliyoruz. Deprem riskine karşı Uşak’ta ki yapıların envanterlerinin çıkarılmasıyla ilgili çalışmanın en kısa sürede başlamasının takipçisi olacağız. Yeni başkanın odamızı ziyareti sırasında bizlere verdiği bu konuda bir sözü var zaten. Başkanla konuşmalarımız esnasında Uşak'ın yeniden kentsel dönüşüm kelimesiyle değil de depreme karşı daha dirençli bir kent olması için mücadele edeceğini bizlere söylemişti. Bu sözünün gerçekleşmesini bekleyeceğiz. " Dedi. 

İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube Başkanı Ümit Alp Kentsel ...

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş, " Seçimler, milli iradenin tecellisidir. Yeni seçilen belediye başkanına ve ekibine başarılar diliyorum. Ekibi ve kendisinin Uşak'a katkı vereceği kanaatindeyim. Geçmişte milletvekilliği yaparak çalışmıştı Uşak için. Vaatlerini yerine getireceğini düşünüyorum. Vaatleri Uşak'a çok fayda sağlayacak vaatler. Esnafın sorunları fazla özellikle Çarşı Uşak projesi ne olacak? Ulu Camii’nin karşısındaki iş hanının durumu ne olacak? Zamanlar göreceğiz.” Dedi.

Uşak'ta 2022 yılının ilk esnaf oda Başkanı Atalay Savaş oldu

Uşak Mimarlar Odası Başkanı Bilge Sevinç bu kadar yüksek bir kazanım beklemediklerini söyleyerek, “Bir değişim olacağına hepimiz inanıyorduk. Kendi içimizde ve oda toplantılarında ama bu kadar farkla değişeceği yönünde bir kanaatimiz yoktu. Sağ olsun Özkan Bey’in bizlere vermiş olduğu vaatler vardı. Dolayısıyla o vaatlerin gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Biz imardan sorumlu belediye başkan yardımcısının liyakatli, bizi anlayan, anlaşabildiğimiz meslek grubumuzdan olmasını talep etmiştik. kendisi bunu gerçekleştireceğini söylemişti. Bir de imar komisyonlarına alınmıyorduk biz. İlk defa alınmadık, 19 senedir giriyoruz. İmar komisyonuna bunu yeniden başlatacağını, mimarlar için de bunun daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Kentin komisyon ekibiyle sadece belediyede değil, yükün dağıtılması gerektiği kanaatindeyiz. Gerçekleştirmesini bekleyeceğiz.” Dedi. 

Bir 2 kişi ve yazı görseli olabilir

Eğitim SEN Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç, “Öncelikle yeni Başkan Özkan Yalım’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Seçimlerin huzur içerisinde geçmesi ülkemiz ve Uşak’ımız için bir kazançtır. Özkan Yalım'dan şeffaf, demokratik, herkesin katılımcı olduğu bir belediyecilik bekliyoruz. Özellikle üniversite öğrencilerimize, lise öğrencilerimize ve dar gelirli aile gruplarının olduğu öğrencilerimize desteklerini bekliyoruz. Eğitim alanında kültür sanat faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz.” Dedi.

Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç Basın Açıklaması Yaptı - Uşak  Haberleri

Sıla bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı Sıla bebek olayında yeni detaylar ortaya çıktı

Eğitim-iş Sendikası Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, “Seçimler düşündüğümüz gibi oldu. Artık insanların uyanışa geçeceğini düşünüyorduk. Geçen seçimlerde olmadı ama bu yerel seçimlerde sadece Uşak’ta değil, tüm Türkiye'de bu uyanışın olduğunu gördük. Güzel oldu. İnsanlar daha mutlu görünüyor sokakta, iş yerinde. İnsanların üzerinden ölü toprağı kalktı. İnsanlar yıkılmayacak denen bu 22 yıllık saltanatın yıkılabileceğini gördü. Belediye başkanımızın daha güzel bir Uşak inşa etmesini bekliyoruz. Özellikle ulaşım konusunda, trafik konusunda yeni projeler üretmesi lazım. Uşak'ta araç konulacak yerler yok. Uşak’ta binaların depreme dayanıklı olup olmadığının tespit edilmesi lazım. Zamanla göreceğiz” Dedi.

Uşak - Gündem - Egem TV

Muhabir: Ece Yıldırım