Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, siparişini verdiği yüzde yüz elektrikli otobüslerin hizmete alınmasıyla, Uşaklıların hastaneye bedava taşınacağını müjdeledi.

Yalım, yeni otobüslerle Uşak Üniversitesi Bir Eylül kampüsüne ve buradan şehir merkezine gitmek isteyen öğrencileri de ücretsiz taşıyacağı müjdesini verdi.

Başkan Yalım, belediye olarak siparişini verdiği imalat aşamasındaki 5 adet yüzde yüz elektrikli otobüsleri üretim yeri olan Ankara Bozankaya Anonim Şirketi'ne giderek, incelemelerde bulundu.

Toplam 150 yolcu kapasiteli otobüsleri bizzat kullanarak test eden Yalım, hastane istikametine gidecek vatandaşlara ve üniversite istikametine gidecek öğrencilere seferlerin ücretsiz olacağını belirtti.

Uşak Otobüsleri

İşte Başkan Yalım’ın Ankara’dan verdiği bilgiler:

Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti

“Gördüğünüz gibi otobüslerimiz hazırlanmaya başladı. Yaklaşık 2-2,5 ay sonra iç dizaynları da tamamlandıktan sonra, Uşaklı vatandaşlarımızın hizmetine sunacak olduğumuz 5 adet üçlü düzenekteki Bozankaya Firması tarafından üretilen otobüslerimiz hazırlanıyor.

Araçlarımızı kendim test ettim. Son derece harika ve iç dizaynıyla mükemmel görünüyor.

Bu otobüsler ne amaçla alındı?

Otobüslerimize 41 kişi aynı anda otururken ayaktaki vatandaşlarımızla toplam 150 kişi tamamen konforlu ve güvenli bir şekilde üretildi.

Bu araçlarımız yüzde yüz hibe olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Peki ne amaçla hizmet verecek?

Hastane ve üniversite ücretsiz olacak

Uşak merkezden üniversiteye öğrencilerimizi ücretsiz taşıyacağız. Yine en zor günü olan sağlık hizmeti almak için gittiği hastaneye şehir merkezinden ücretsiz götürüp getireceğiz.

Öğrencilerimizin ekonomik durumunu düşünerek aynı şekilde onları da üniversiteden şehir merkezine ve şehir merkezinden üniversiteye götürüp getireceğiz.

Uşak Elektrikli Otobüs

Araçlarımız 5 adet ama toplamda 10 araç gibi

Araçlarımız 5 adet, ama toplamda 10 araç kapasitesinde. Çünkü çiftli. 18 metre uzunluğunda yani 2 otobüs büyüklüğünde. En son teknoloji ile tamamen konforlu bir şekilde düzenlenmiş.

Engelli vatandaşlarımızı da unutmadık. Otobüs sürücümüz, hemen aşağı iniyor ve engelli rampasını aşağı indiriyor. Aracıyla birlikte ya otobüse alıyor ya da aşağı indiriyor.

Otobüsler ne zaman hizmete giriyor?

Sonuç itibarıyla otobüslerimize gerekli olan tüm teknik özellikleri yaptırmış durumdayız.

Tüm vatandaşlarımız bu otobüsleri, 8-9 hafta içerisinde hizmete sunacağımızı belirtiyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun"

Muhabir: Salih Kılınç