TUİK, Türkiye’nin en mutlu illerini açıkladı. İllerin yaşam memnuniyetini ölçmek için yapılan sıralamada, Uşak ilk 10 il arasında yer aldı.

Türkiye’nin en mutlu ili Karadeniz Bölgesinde yer alan Sinop birinci sıraya oturdu. Sinopluların yaşam memnuniyeti ve mutluluk oranı yüzde 77, 66 olarak ölçüldü. Ankette yer alan şaşırtıcı sonuç; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve birçok büyükşehir olan illerin en mutlu iller sıralamasına girememesi oldu.

TUİK Mutluluk oranı istatistiklerine göre Türkiye’nin en mutlu insanları şu illerimizde yaşıyor:

1-    Sinop

2-    Afyonkarahisar

3-    Bayburt

Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor? Uşak'ı bu hafta nasıl bir hava bekliyor?

4-    Kırıkkale

5-    Kütahya

6-    Çankırı

7-    Düzce

8-    Uşak

9-    Siirt

10- Şırnak

Adsız Tasarım 2024 01 13T122312.335

Uşaklılar neden bu kadar mutlu?

Bir kentte yaşayan insanların mutlu olmasında en büyük faktörler; doğal güzelliği sakin şehir yaşamı, kültürel ve tarihi zenginlikleri, ekonomik istikrarı ve insanların sosyal uyumu olarak görülüyor.

İlimiz Uşak’ta ortalama aynı kültürden gelen insanların bir arada yaşadığı, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve sakin yaşam tarzıyla yaşam memnuniyeti sırlamasında en mutlu iller sırlamasında ilk ona girmeyi başarmış duurmda.

Uşak: Tarihi dokusu ve sakin yaşam tarzıyla Uşak, yaşam memnuniyeti anketinde  üst sıralarda yer almayı başardı.

En Mutsuz İller sıralamasında büyük iller başı çekiyor

TUİK tarafından yapılan illerin yaşam memnuniyeti sıralamasında Trkiye’nin en mutsuz ili Diyarbakır olarak belirlendi. Diyarbakırlıların yüzde 24,75’i mutlu olmadıklarını belirtti.

Diğer mutlu olamayan iller de; “Trabzon, Antalya, İzmir, Ankara, Samsun, İstanbul, Çorum ve Gümüşhane olarak belirlendi.

(SALİH KILINÇ / UŞAK)

Editör: Seher ZEYBEK