Geçen yıl aldığı başarısız sonuçlarla Aşigoları kahreden ve 3. Lige düşen Uşakspor,  yeni sezona hızlı başladı.

Uşakspor Ankara (2)

Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı Uşakspor yenilgiyi hakeme bağladı

TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Uşakspor bugün 2024-2025 Futbol Sezonunda ilk maçını oynamak için Ankara’ya gitti. Karşılaşma, Hakem Emre Can Furuncu’nun düdüğüyle saat: 16.00’da Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı’nda başladı. İlk devre her iki takım da golü bulamadan sadece savunma ile tamamlandı. İkinci yarı başlar başlamaz 49. dakikasında Etimesgut Belediyespor, İbrahim Koca'nın ayağından beraberliği bozarak skoru 1-0 yaptı.

Takımlarını yalnız bırakmak istemeyen 50 kadar Uşakspor taraftarı (Aşigo) da bir otobüsle sabahın erken saatlerinde Ankara’ya hareket etti. Tam her şey bitti derken, Uşakspor uzatmalarda adeta maça yeni başladı.

Uşakspor Ankara (1)

Uzatmalarda gelen 3 puan

45, 45 iki devreden oluşan 90 dakikalık maç süresi tamamlandı derken Uşakspor ters köşe yaptı. Uzatmalara kadar skor Etimesgut Belediyespor 1 – 0 Uşakspor şeklindeyken, 90+2’de Uşakspor oyuncusu Taner Yıldız’dan beraberlik golü geldi. Kaybetmektense beraberlikle 1 puanı garantileyen Uşakspor, 90+5’de ise Murat Torun tarafından galibiyet golünü buldu.

Geçen sezon kötü bir sezon geçirerek 3. Lige düşen Uşakspor gerek oyuncuları, gerek teknik kadrosu olarak değişerek deyim yerindeyse küllerinden yeniden doğdu. Uşakspor uzatmalardan yakaladığı galibiyet ile sezonun ilk 3 puanını hanesine yazdırdı.

Muhabir: Ece Yıldırım