Atapark Çayzede'de düzenlenen etkinliğe Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve birçok yerel ile ulusal basın mensubu katıldı.

D S C 6598

Açılış konuşmasında Dr. Vali Turan Ergün, “öncelikle hepinizin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum 1962 yılından beri Türkiye de 10 Ocak gazeteciler günü olarak kutlanır. Gerçekten basın önemlidir. Hızlı gelişen dünyada neler oluyor, neler bitiyor bundan tabi ki toplumun haber alma hakkı en önemli haklardan birisi. Çünkü Özgür basın ve haber alma hakkı demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Bunun için mevzuat birçok alanı düzenlediği gibi önemine binaen basını da basın kanunuyla, düzenlemelerle, belli kurallar ve ilkeler çerçevesinde bu işin sürdürülebilmesi için denetliyor. Biz sizi elimizden geldiği kadar desteklemek için buradayız. Sizlerin de yapıcı, yol gösterici eleştirilerinize, tavsiyelerinize ihtiyacımız var. Hepinizin tekrar 10 Ocak çalışan gazeteciler günü kutlu olsun” dedi.

D S C 6608

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Hepinizin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum şimdiden. Bugün valilikle birlikte sizlerle bir araya gelip hem bu anlamlı gününüzü tebrik etmek hem de Uşak’ımızda ki yerel gazetecilerimizin sorunlarını, beklentilerini, isteklerini dinlemek hem de Uşak hakkındaki görüş, öneri ve varsa sorularını almak istedik. Medya ve yerel medya özellikle şehrimizde vatandaşlarımıza kamu hizmetleri başta olmak üzere olup bitenleri halkımıza sağlıklı bir şekilde aktarmak için en önemli unsurlardan bir tanesi. Bugüne kadar gösterdiğiniz anlayış ve iş birliği için hepinize teşekkür ediyorum.”  dedi.

D S C 6599

Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi Uşak’ta Gaziler Günü Anma Programı Düzenlendi

Kahvaltının ardından basın mensupları görüş ve önerilerini dile getirirken, merak ettikleri soruları da sordu. Dr. Vali Turan Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın gelen soruları yanıtladı. Program sonunda basın mensuplarına hediyeler takdim edildi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Seher ZEYBEK

Editör: Seher ZEYBEK