Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Programlarda; çeşitli konuşmalar yapıldı, sancak teslimi gerçekleştirildi.  Şehitlikler ziyareti, cami de dualar, şehit ve gazi aileleriyle yemek, sergiler, yürüyüş ve finalde mehter gösterisi, şiirler sunuldu ve konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin kahramanlık gösterdiği vurgulandı ve darbe girişiminin milletin iradesiyle bertaraf edildiğine vurgu yapıldı.

15 Temmuz (5)

Uşak’ta “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri, Vali Dr. Turan Ergün ve beraberindekilerin sabah saatlerinde şehitliklerimize ziyaret gerçekleştirerek şehitlerimizin mezarlarına çiçek bırakıp dualar etmesiyle başladı.

15 Temmuz (4)

Daha sonra,15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi sırasında Marmaris'te görevi başında şehitlik mertebesine yükselen; Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi, Hemşerimiz Mehmet Çetin'in kabrinin bulunduğu Yoncalı Köyü Şehitliğini ziyaret edildi.

Vali Dr. Turan Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ziyaret ettiği Yoncalı Köyü Şehitliği'nden sonra vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

15 Temmuz (7)

Ergün,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Ulu Cami’de şehitlerimizin ruhlarına ithafen düzenlenen Mevlidi Şerif okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar edilmesinin ardından lokma ikramı programına katıldı.

Vali Dr. Turan Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü münasebetiyle Vatanımızın birlik beraberliği, istiklâl ve istikbalimiz için canını ortaya koyan şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve aileleri ile düzenlenen yemekte bir araya geldi.

15 Temmuz (8)

Vali Ergün ve protokol üyeleri, akşam saatlerinde ilimizde düzenlenen "Millî Birlik Yürüyüşü “ne vatandaşlarımızla birlikte katıldı. Sonra, Tiritoğlu Parkı'nda düzenlenen Fotoğraf Sergisi ziyaret edildi.

Akşam saatlerinde etkinlikler 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda devam etti. Buradaki etkinlikler; saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle başladı. Ardından Kur’an Tilaveti yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Millette sesleniş” konuşmasının ardından Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır, şehitlerimiz ruhuna dualar okudu.

15 Temmuz (2)

Vali Ergün, konuşmasında; “Yüce milletimizin; memleketimizi canı, cananı bilerek koruyup vatan hainlerine fırsat vermediği o kara 15 Temmuz gecesini, bembeyaz bir aydınlığa kavuşturup “Demokrasi ve Milli Birlik Günü ”ne dönüştürdüğü günün sekizinci yıl dönümündeyiz.

15 Temmuz (1)

15 Temmuz 2016’da başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kadını erkeği, genci yaşlısıyla tek vücut olan kahraman halkımız; hain darbe girişimine karşı Çanakkale ruhuyla, İstiklal Savaşı’mızdaki vatanperver tutkusuyla meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak yurdumuzda hainlere geçit verilmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.

Benliği yiğitlik duygusuyla işlenen Türk evladının tüm dünyaya adeta haykırışı olan “Demokrasi ve Milli Birlik Günü”; tarihi şanla, şerefle dolu milletimizin karakterine en çok yakışan yönetim şekli cumhuriyetimizin temeli “demokrasi şuurunun göstergelerinden biri haline gelmiştir. Bu göstergenin menşei; Hak’tan başkasına itimat etmeyen halkımızın, ilelebet dalgalanacak şanlı bayrağımız uğrunda ebediyen dökeceği her kanının helal olduğu inancımıza dayanmaktadır.

Bu inancımızdan almış olduğum ilhamla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere topraklarımızı vatan yapmak ve vatan tutabilmek için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yd ediyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarken bütün Milletimizin ve Uşaklı hemşerilerimizin “Demokrasi ve Millî Birlik Günü ”nü tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul’da birer konuşma yaptı.

15 Temmuz (6)

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanı Uşaklı Edebiyatçı Prof. Dr. İskender Pala’nın gerçekleştirdiği şiir dinletisinin ardından, Uşak Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Sarısaman’ın; “Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz konulu sunumu dinledikten sonra Kent Orkestrası türkü dinletileri, Mehteran gösteri ile anma etkinleri geç saatler kadar devam etti.

15 Temmuz (3)-1

Etkinliklere; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanvekili İsmail Asar, Uşak Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul, AK parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, vali yardımcıları, daire il müdürleri, siyasi parti il temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz (11)

15 Temmuz (10)

Muhabir: SALİH KILINÇ