Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Yücel konuşmasında şunları dile getirdi; “Bugün ülkemiz ve milletimiz için en anlamlı ve en değerli bayramlarından birisini kutluyoruz.

23 Nisan 1920’de Yüce Milletimiz dualarla açtığı TBMM’de milli egemenliğimizi tesis ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı zaferlerle dolu yolda, hür iradesini ortaya koymuştur. Yüce Türk Milleti’nin çelik iradesi, tüm zincirleri, ihanet planlarını ve karanlıkları kırarak 104 yıl sonra bugünde ışıl ışıl çelik gibi parlamaktadır.

23 Nisan 1920’ de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dudaklarda dua kalplerde sarsılmaz bir inançla açılan Gazi Meclisimiz, milli mücadeleyi başarıyla yürüterek, milletimizin hür iradesiyle ayağa kaldırmış ayağa kaldırmış egemenliğin kayıtsız ve şartsız Yüce Türk milletine ait olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır.

Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi Uşaklı Uzman Çavuş gözyaşları arasında toprağa verildi

23Nisan024 (9)

Sevgili Çocuklar!

Milletimizin egemenliğinin TBMM’nin kurulusuyla ilan edildiği bugünün sizlere armağan edilmesi, hem gurur verici hem de son derece anlamlı bir hadisedir. BU gururu her 23 Nisan’da Çocuk bayramı olarak dünyanın tüm çocuklarıyla birlikte kutlayan sizler; böylesine bir milletin evlatları olarak ne kadar övünseniz azdır.

Öte yandan Milli Egemenliğimizin siz kıymetli yavrularımızın en üst değerlerle donanmış, yüksek karakter sahibi bireyler olarak yetişmenize bağlı olduğu da bir gerçektir. Milletler, ancak ve ancak iyi yetişmiş çocuklarla devam ettirebilirler.

Şanlı tarihimizden aldığımız güç ve mirası sizlere aktarırken sizler de geleceğin büyükleri olarak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalı, yüksek bir tarih bilinciyle donanmalı ve böylece ülkemizi dünyanın en saygın ve en güçlü ülkeleri arasına taşımak için birbirinize yapışmalısınız.

Ayrıca merak ederek okutarak ve araştırarak her geçen gün kendinizi geliştirmeli ve Türkiye Yüzyılı heyecanıyla yürüdüğünüz bu yolda bizlerin istikbali ve umudu olmalısınız.

23Nisan024 (1)

Kıymeti Anne ve Babalar!

Bugün neşeyle bayram yapan yavrularımızı bizlere Yüce Türk Milletinin birer emaneti olarak görüyor,  her bir yavrumuzun kabiliyetleri ölçüsünde beceri ve karakter sahibi birer insan olarak donatıp yarınlara hazırlayacağımızdan şüpheniz olmasın..

Gazi Meclisimizin kuruluşunun 104. Yıl dönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; Milli Egemenliğimize göz diken bütün ihanetlere karşı göğsünü siper eden Aziz Şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyoruz.”

23Nisan024 (5)

Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, dans ve halk oyunu gösterileri yapıldı.

Gül İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Fatma Yücel, İstiklal Marşı'nın tamamını seslendirdiği törende 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

23Nisan024 (3)

Programa, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, Adalet Komisyonu Başkanı Kayhan Yıldırım, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

23Nisan024 (2)

Törenler başlamadan önce Türk Bayrağı tutan bir erkek çocuk bulunduğu beton setin üzerinden aşağı düştü. Öğretmenleri ve alanda bulunan 112 Acil Sağlık ekipleri çocuğa derhal müdahalede bulundu.

Başının döndüğünü söyleyen öğrencinin sağlığının iyi olduğu öğrenildi.

23Nisan024 (6)

23Nisan024 (10)

23Nisan024 (8)

Muhabir: SALİH KILINÇ