Serenova Seramik hakkında daha önce konkordato kararı veren Uşak 3. Asliye Hukuk Mahkemesi bu kararı iflasa dönüştürdü.
Uşak’ın ilk ve tek holdingi olan UMPAŞ Holding'in farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerinden biri ve en büyük yatırımı olan Seranova Seramik, 2000 yılında “UMPAŞ Seramik” adıyla faaliyete geçti.
Uşak Tekstil OSB’de 50 bin metrekare kapalı alan olmak üzere yaklaşık 530 bin metrekarelik bir alanda üretim yapan firma, 2013 yılında Seranova Seramik adını aldı. Seranova Seramik, yer ve duvar karosu olmak üzere yılda 11 milyon metre kare üretim hacmine ulaştı.
Dönemin bakanları da Seranova Seramik Fabrikası’nı ziyaret ederek övgü dolu sözler sarf etmişti.
Yaklaşık 400 kişinin çalıştığı fabrikanın kaliteli ürünleri, yurt içinde ve ihracat gerçekleştirdiği 20 ayrı ülkede çok aranır oldu. Ancak 2020’li yıllara gelindiğinde; gerek fabrika yönetimini ele geçirmek için verilen kavgalar, gerek tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik dar boğazlar ve de pandemi salgını, fabrikanın üretimini düşürmesine ve sahipsiz kalmasına neden oldu.
UMPAŞ Yönetimi 2020 yılının sonunda KAP’A konkordato talebinde bulunduğunu bildirdi. Bu talebine “Üç aylık tedbir” kararıyla cevap verildi.
Muhammen bedel fiyatı olarak 159 milyon 617 bin TL’den 31 Ağustos 2021 tarihinde satışa çıkarılan UMPAŞ Holding’e ait Seranova Seramik Fabrikası’nın 27 Eylül tarihinde yarı fiyatına (70 milyon TL) yapılan satışta da alıcı çıkmadı.
Seramik fabrikasını canlandırma girişimleri de yetersiz kalınca sloganı; “Seramiğin Parlayan Yıldızı” olan dev seramik fabrikası iflas etti.