Dün akşam Banaz ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Hasanköy’de Ramazan Sayar’a ait evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ahşap ve kerpiçten inşa edilen 2 katlı klasik köy evi, köylülerin ve itfaiye ekiplerinin tüm çabasına rağmen tamamen yanarak kül oldu.

Hasanköy 1

Yangın, köyde başka evlere ve köyün bitişiğinde bulunan ormanlık alan sıçramadan kontrol atına alındı. Yangın sırasında bir itafaiye eri yaralandı.  

Uşak'ta beyaz bastonun önemi vurgulandı Uşak'ta beyaz bastonun önemi vurgulandı

İhbar üzerine bölgeye gelen Banaz Belediyesine ait 2 itfaiye aracı ile Banaz Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 4 arasöz yangına müdahale etti. Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı'da köye gelerek söndürme çalışmalarını yakından takip etti. 

İtfaiye ekiplerinin evde bulunan mutfak tüpünü pencereden çıkarmaya çalıştığı sırada, tüpün üzerine düşmesi sonucu itfaiye eri Yılmaz Şahin (27) yaralandı.

Şahin, ambulansla Banaz Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Hasanköy 2

Yangın sırasında Banaz İlçesinde bulunan Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, CHP’nin Banazlı İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Dönmez ve Erkan Aras’la Hasanköy’e giderek söndürme çalışmalarını yerinden izledi ve evleri yanan Sayar ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hasanköy 4

Hasanköy 3 (1)

Muhabir: SALİH KILINÇ