Baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz, Uşak’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Uşak'ta Dede Korkut

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü’nün birlikte gerçekleştirdiği 2024 Nevruz kutlamaları tamamlandı. Nevruz Bayramı törenine Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sabri Ceylan,  İl Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Uşak Ok Atma

Program saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından protokol konuşmaları, Dede Korkut’un dilinden Nevruz duası,dereceye giren öğrencilere hediyelerin takdimi, halk oyunları gösterisi, demir dövme, atlı okçuluk, ateşten atlama, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Nevruz koşusu, bitki ve hediye dağıtımı ile son buldu.

Nevruz

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, “Millî kültürümüz ve toplumsal hayatımız için çok özel anlamlar taşıyan yeni bir "Nevruz Bayramı"na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Sabri Ceylan Nevruz

BİM'e bu hafta verandalı Tiny House geldi BİM'e bu hafta verandalı Tiny House geldi

Nevruz, binlerce yıllık tarihimizin önemli bir geleneğidir. Kadim bir medeniyete, şanlı bir tarihe sahip büyük Türk milletinin ortak sevinç ve tasada, kültür ve inançta, kucaklaşma fırsatı olan Nevruz yüzyılları aşarak bugünlere ulaşmıştır. Baharın başlangıcı olarak yeniden doğuşu simgeleyen Nevruz, geleceğe dair umutlarımızı da içinde barındırır. Bugün yakılacak Nevruz ateşinin baharı müjdeleyen doğanın uyanışının Ramazan ayını da zulüm altında geçiren Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere dünya üzerindeki tüm mazlumlara ümit olmasını yürekten diliyorum. Nevruzun taşıdığı değere ve anlama uygun olarak; yaşanan bütün olumsuzlukların zor günlerin geride kalmasını, “ başakların boy, umutların soy, sevinçlerin toy” verdiği günlerin, bolluk ve bereketin, mutluluğun ve kutlu bir uyanışın aziz milletimizle beraber ve daim olmasını diliyorum.” Dedi.

Muhabir: Ece Yıldırım