CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, yaptığı basın açıklmasında Tatar beldesinde yaşayan çiftçi İbrahim Kaya’nın AKP’li Belediye Başkanı Zafer Gün’e “makam aracyla gazinoya gidiyorsun” dediği için 443 bin TL ceza kesildiğini ve köpeğinin öldürüldüğünü öne sürdü.

CHP Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, Uşak’ın Sivaslı İlçesinin Tatar Kasabası’nda Uşak Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Tatar Belediyesi’nin halk sağlığını büyük ölçüde tehdit eden uygulamasını yerinde inceledi ve çiftçi İbrahim Kaya’nın AKP Tatar Belediyesi tarafından tehdit edilip nasıl haksızca 433.000 TL ceza ile karşılaştığıyla ilgili iddialarda bulundu.

Karaoba; 23 Ocak 2023 Salı günü çiftçi İbrahim Kaya Ağaçbeyli Yolu’nda Tatar kasabasında kanalizasyon atığının belediye ekiplerince vidanjörle yol kenarına boşaltıldığını video altına aldı. Tarlaların karayoluyla buluştuğu yerde büyük kanalizasyon birikintileri meydana geldiğini belirtti.

CHP'li Karaoba, “İbrahim Kaya kardeşimizin sıkıntılarını daha önce dinlemiştik. Uşak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü resmi evraklara göre çiftçimizin kendi arazinde hayvan tersi (gübresi) stoklaması nedeniyle tam 433.018 TL ceza kesmiş. Çiftçimiz işin aslının böyle olmadığını anlatıyor. Ayrıca böyle bir rakam akla ve vicdana yatkın değil” dedi.

Tttt (1)

Çiftçi İbrahim Kaya: " Bu cezayı bana sırf belediye başkanına ‘Makam arabasıyla gazionaya iniyorsun’ dediğim için verdiler"

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba’ya olayı anlatan Kaya şu şekilde devam etti; “Ben bu cezayı tarlaya hayvan gübresi stokladım diye almadım. Zaten gübre benim değil, tarla da benim değil. Bu cezayı bana Tatar Belediye Başkanına ‘Makam arabasıyla gazionaya gidiyorsun’ dediğim için verdiler. Belediye başkanı gelip beni evde tehtit etti, kangal köpeğimi vurdu ya da vurdurdu, en sonunda da gübre benim olmadığım halde başka arkadaşların da beyanıyla bana 433 bin TL ceza yazdılar.”

“Taşan kanalizasyon atığını vidanjörle çekip hemen yan tarlaya tekrar boşaltıyorlar!”

Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor Uşak’ta Buggy araçları vatandaşlara hizmet ediyor

Halk sağlığını ve tarımsal alanların temizliğini hiçe sayan Tatar Belediyesi’ne seslenen Karaoba: “Biz kimin sıkıntısı varsa yanındayız. Fosseptik ve atıkları buraya boşaltan belediyeye sesleniyorum; Makam aracının kişisel ihtiyaçlarla kullanılmasını dile getiren bir çiftçiyle bu kadar uğraşılması, ekonomik kriz içinde üretmeye çalışan çiftçiye kendi nüfuslarını kullanarak bu kadar ceza yazanların yaptıklarını doğru bulmuyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Tttt (2)

Muhabir: SALİH KILINÇ