Konuyla ilgili bir açıklama yapan Öztan Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nail Burak Öztan, “Hastanemiz, geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı’nın gerekli kriterlerini karşılayarak sağlık turizmi yetkisi almıştır. Yaptığımız çalışmalar neticesinde Uşak’ta sağlık turizmini başlattık. Ukrayna'dan gelen yabancı hastamızın burun estetiği işlemini Op. Dr. Fevzi Barlay başarıyla gerçekleştirmiştir ve hastamız ülkesine memnun bir şekilde uğurlanmıştır. Uşak’ın sağlık markası Öztan’ı ve şehrimizin ismini yurtdışında duyurmak için daha da fazla çalışacağız. Bu konuda ilk adımı atmış olmaktan dolayı gururluyuz” bilgisini verdi.

Burakoztan

Sağlık Turizmi Türkiye’nin turizmde yükselen yıldızı olmaya aday

Dünya genelinde her yıl milyonlarca insan daha iyi sağlık hizmetleri almak için ülkeler arası yolculuk yapıyor.

Turizm alanında deniz-kum-güneş dışındaki kaynakları aktif bir şekilde devreye alan Türkiye, alternatif kanallardan sağlık turizminde yükselen bir trend çiziyor. Sağlık turizmi, Türkiye’nin 60 milyar dolara yaklaşan turizm gelir pastası içerisinde henüz 3 milyar dolar gibi bir paya sahip.

Ege Bölgesinde bu konuda en büyük payı İzmir alırken, Aydın ve Muğla gibi turizmin merkezi olan ve havaalanına uçak seferi olan Ege illeri de sağlık turizminde oldukça başarılı bir performans gösteriyor.

Uşak’ın sağlık turizminde havaalanı ve uçak seferleri olan illerle rekabet edebilmesi için düzenli uçak seferleri olması gerekiyor.

Uşak’ta konkordato konuşuldu Uşak’ta konkordato konuşuldu

Sertf

Muhabir: SALİH KILINÇ