16 Haziran Pazar Kurban Bayramı'nın birinci günü Uşak’ta elim bir olay yaşandı. Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu’ndan petrol ofisine ihtiyaçlarını almak için giden bir kız öğrenciyi M.U. isimli şahıs, kimyasal bir madde döktüğü bezle bayıltmaya çalıştı. Edinilen bilgilere göre, kullandığı madde antifriz ve alkol karışımı olduğu için bayılmayan öğrenciyi zorla çalılıklara sürükledi ve tecavüz etmeye çalıştı. Ancak kız öğrencinin direnmesi ve çığlık atması sonucu şahıs korkarak kaçtı. Olayın ardından kız öğrencinin suratında kullanılan kimyasal madde karışımı yüzünden 2. Derece yanık oluştu. Kabin memurluğu okuyan kızın suratında kalıcı hasar meydana geldiği öğrenildi.

Bir yıl önceki tecavüz olayı aydınlandı

Uşak'ta Hafta sonu sinema keyfi: 3 yeni film vizyonda Uşak'ta Hafta sonu sinema keyfi: 3 yeni film vizyonda

Şikayet üzerine araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, saatler süren mobese ve kamera kayıtları incelemelerinin ardından şahsın kimliğini tespit etti. Ardından elde edilen bulgular, bir yıl önce S.G. isimli bir kız öğrenciye yapılan faili meçhul cinsel saldırı olayına ışık tuttu. Uşak Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenilen S.G. isimli şahıs 3 Kasım 2023 tarihinde benzer şekilde üniversite civarında kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tecavüze uğradı. DNA kodu eşleşmesinden ve HTS kayıtlarından 2 olaydaki şahsın da aynı kişi olduğu belirlendi. M.U.’nun tekrar açılan S.G. dosyasından 19 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi.

Yeni yaşanan olaydaki müşteki vekili Ayça Han Akar yaptığı açıklamada, “Sanığın müvekkile karşı işlemiş olduğu fiil nedeniyle sadece müvekkil değil, aynı yurtta kalan tüm öğrenciler ve hatta çalışanlar da etkilenmiş, yurt çevresinde özgürce hareket etmekten korkar hale gelmişlerdir” dedi.

Avukat Akar mahkemede, sanığa indirim yapılmadan en üst seviyede ceza almasını ve tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

Eksik hususların tamamlanması için mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. Mahkeme heyeti, yeni dava tarihine kadar sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Muhabir: Ece Yıldırım