Peki, bu okullar hangileri? Yıllardır tamamlanamayan okul binaları bu eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin hizmetine girecek mi? Uşak’ta binası güçlendirme kapsamına alınan okullar nerede eğitime devam edecek?

Valiokul-1

Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı Uşak’ta siber suçlardan aranan 1 kişi tutuklandı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak’taki okul binalarının son durumu hakkında bilgiler verdi İşte Vali Ergün’ün açıklamaları:

23 Nisan Ortaokulu binası yıkılıyor   

“23 Nisan Okul binası bu yıl yıkılacak. Öğrenciler Bir Eylül Okulunda sabahçı ve öğlenci olmak üzere devam edecek. Uşak’ta göreve başladığımızda güçlendirmede İlimizde güçlendirilmesi gereken 40 okul binası vardı.

Şu anda sanırım il genelinde güçlendirmesi devam eden 4-5 okul kaldı. Bu çalışmayı büyük oranda tamamladık. Önce güçlendirme ne demek? Bu yanlış anlaşılıyor. Okul binaları yapılırken normal binalardan daha dayanıklı yapılır. Öyleyse neden güçlendirme yapılıyor?

Güçlendirme yapılan binaların yapım tarihi 1998 yılından daha öncedir. Bakanlık, yeni deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmesi için eski binaları bakım ve onarıma almış. Yani güçlendirmeye almış.

Uşak’ta bu kapsamda birkaç okul kaldı. Bu okullar da son deprenmelerden etkilenerek gecikti. Banaz İlçemizde Şehit Vehbi Demir Okul binası var.

Bunun dışında bu durumda olan Uşak’taki okul binalarının tamamına yakınının sorunlarını çözdük.

23Nisano

Bozkuş köyü okul binası 4 yıldır bitmedi

Bozkuş Köy okul binasını bu eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. Ya da en geç bir ay sonra eğitime başlayacak.

Eşme ilçemizdeki güçlendirmeye alınan okullarımızda projeyle uyumsuzluklar ortaya çıktığı için sorunlar yaşandı. Ancak çözülüyor.

Bozkus

Eşme Yeşilkavak köy okulu çelik konstrüksiyon olacak

Eşme ilçemize bağlı Yeşilkavak köyü okul binası için Millî Eğitim Bakanlığıyla gerekli prosedürler tamamlandı. Burada binayı Uşak’ta ilk kez çelik konstrüksiyona yapmayı planlıyoruz. Bu yapının çok hızlı olacağını düşünüyoruz.  Gerçekleştirdiğimiz takdirde çok katlı olmayan okul binalarında çelik konstrüksiyon yapımını yaygınlaştırabiliriz.

Banaz Şehit Vehbi Demir Okulu binasında son durum

Banaz ilçemizdeki okulu da Uşak İl Özel idaresi bütçesinden yapmayı  planlıyoruz. 2025 yılı il yatırım programı çerçevesinde ödenek ayırarak kaynak sağlayacağız.

Uşak olarak eğitimde çok başarılıyız. Türkiye’nin 84 milyon nüfusu var. Uşak 377 bin nüfus ile Türkiye nüfusunun 0,4 ‘ünü oluşturuyor.

Nüfusa göre LGS başarılarına baktığımızda; Uşak olarak LGS’de ilk yüze giren öğrenci sayımız 2 olmuş. Yni nüfusumuza göre ilk yüzde 4 katı başarı elde etmişiz.

Yine LGS’de ilk bine giren öğrenci sayımız nüfusa göre 4 öğrenci olması gerekirken 12 olmuş ve 4 katı başarı sağlamışız.

Fenlisesi

Uşak Halk Eğitim Merkezi ve Fen Lisesi binası ne olacak?

Yine binası güçlendirme kapsamında yıkılacak olan Uşak Fen Lisesi ise 200 metre ileride Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü binası bitişiğinde bulunan Uşak Halk Eğiitm Merkezi Müdürlüğü binasına taşınıyor.

Uşak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün de Bir Eylül İlkokulu binasına taşınacağı öğrenildi.

Muhabir: SALİH KILINÇ