Uşak’ta “Mahallemi Dinliyorum” etkinliği düzenlendi Uşak’ta “Mahallemi Dinliyorum” etkinliği düzenlendi

Okul Servisi Zam (3)

Uşak Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ekrem Çetin, artan maliyetler karşısında mecburen zam talebinde bulunduklarını açıkladı.

Uşak’ta öğrenci taşımacılığı yapan 190 civarında araç servis işletmecisi yüzde 38,89 zam talebinde bulundu. Bu talep kabul edilirse halen aylık 1800 TL olan öğrenci taşıma ücreti, tavanda 2500 TL olacak.

İğneden ipliğe her şeyde olduğu gibi okul servis ücretlerine zam yapılması gündeme geldi. Uşak’ta velilerin gözü 5 Ağustos’ta yapılacak okul servis ücretlerini belirleme toplantısına çevrildi.

Okul servis ücretlerine yapılması düşünülen zam hakkında https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber sitesi olarak Uşak Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ekrem Çetin’in görüşlerine başvurduk. Çetin internet sitemize yaptığı açıklamada; “Girdi kalemlerinde yaşanan artış nedeniyle zam istemeye mecbur kaldık. Her geçen gün üyelerimiz maliyetlerin altından kalkmakta büyük bir sıkıntı yaşıyor. En başta akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış ve yedek parça zamları bizi çok zorluyor. Okul servis ücretlerine bir de rehber personel maaşı eklendiğinde maliyetler daha da artıyor” dedi.

Okul Servisi Zam (1)

Çetin; “Uşak Servis İşletmecileri Esnaf Odası olarak şu an şehir içi 1800 TL olan aylık öğrenci taşıma ücretinin 2500 TL olmasını talep ettik. Bu talebimiz, 5 Ağustos tarihinde Uşak Servis İşletmecileri Esnaf Odası Yönetim Kurulu olarak karar alıp daha sonra talebimizi Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Esnaf Odaları Birliği yönetimine sunacağız.

Gerçi, bizim talep ettiğimiz ücret tavan ücret oluyor. Üyelerimiz, birbirleriyle rekabete girerek daha ucuza da taşıyabiliyor. Ancak 2500 TL’den daha fazla ücrete taşıyamazlar” ifadesini kullandı.

İşçi servis taşıma ücretleri konusunda da bilgi veren Çetin, işçi servis ücretlerinin kilometre başına ayrı ayrı belirlendiğini de sözlerine ekledi

Muhabir: Salih Kılınç