İnternetten alışveriş yapan çok sayıda Uşaklı adliyenin yolunu aşındırmaya başladı. Özellikle elektronik eşya alımında çok sayıda insanın dolandırıldığı öğrenildi. Uzmanlar, internet alışveriş yaparken çok dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

M.C. adlı genç, bir tablet almak için kendisine verilen İBAN numarasına  2.500 TL gönderir. Üzerini taksitle ödemek için anlaşır. Para hesaba geçtikten sonra satıcı tarafından engellenir.

Uşak’ta 22 Kasım Cuma günü hava durumu nasıl? Uşak’ta 22 Kasım Cuma günü hava durumu nasıl?

İ.G. adlı Uşaklı vatandaş da televizyon almak için alışveriş sitelerinde gezinirken çok uygun bir fiyata televizyon görür ve beğenir. O da satıcıyla irtibata geçer. Satıcı paranın tamamının yatırdığı takdirde 2 gün sonra televizyonuna kavuşabileceği söylenir. Piyasa diğer 17-18 bin LCD ekran televizyonu 11 bin liraya almak için verilen hesap numarasına para göndermek isterken yanında bulunan bir arkadaşı hesabı incelemek ister.

Arkadaşı çok ünlü bir internet alışveriş sitesini kullanan bu satıcının ibaresinde “gen” tanımını görünce olayın bir dolandırıcılık olduğu konusunda İ.G.’yi uyarır ve İ.G. para göndermekten ve televizyonu almaktan vazgeçer. Uşak’ta bu  gibi onlarca olay yaşandığı öğrenildi.

UZMANLAR UYARDI; “ÇOK DİKKATLİ OLUN”

İnternet Dolandırıcılarının ortak noktasının, kişilerin farkına bile varamayacakları yöntemler geliştirerek, banka hesap bilgileri, şifre gibi önemli kişisel bilgilere erişmek ve kişilere maddi-manevi kayıplar yaşatmak olduğunu belirten siber güvenlik uzmanları; “Günümüzde pek çok işlem internet üzerinden gerçekleştiriliyor. İnternet üzerinden gerçekleştirilen işlemler büyük kolaylıklar sağlarken, bir takım riskleri de beraberinde getiriyor. Bu risklerin en önemli ayağından biri de “Sanal Dolandırıcılık”. İnternet dolandırıcıları her geçen gün yeni bir mecra ve yeni bir yöntem bularak kullanıcıları dolandırmaya devam ediyor.

Sanal Dolandırıcıların ortak noktası, kişilerin farkına bile varamayacakları yöntemler geliştirerek, banka hesap bilgileri, şifre gibi önemli kişisel bilgilere erişmek ve kişilere maddi kayıplar yaşatmaktır.

Tıklama dolandırıcılığından, internet bankacılığı dolandırıcılığına, sahte web sitesi dolandırıcılığından, SMS ve e-posta dolandırıcılığına kadar pek çok yöntem kullanan internet dolandırıcılarına karşı çok dikkatli olmak gerekiyor” uyarısında bulundular.

Adsız Tasarım 2024 02 15T165539.369

Muhabir: SALİH KILINÇ