28 Ekim Cumartesi ve 29 Ekim Pazar günlerini kapsayan etkinliklerle dolu kutlama programı, vatandaşları bir araya getirmeyi ve Cumhuriyet bayramını coşkuyla yaşatmayı amaçlıyor.

Program, 28 Ekim Cumartesi günü başlayacak. Saat 13.00'te 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda gerçekleştirilecek çelenk sunma töreni ile başlayacak. Tören, saygı duruşu ve istiklal marşı ile taçlanacak. Aynı meydanda saat 13.15'te 100. yıl Uşak fidan dağıtım etkinliği gerçekleştirilecek. Ardından saat 15.00'te Uşak Cumhuriyet Ormanı'na ağaç dikimi Kuyucak mevkiinde gerçekleşecek. 

Cumartesi akşamı saat 19.00'da Atapark'ta muhteşem bir mehteran gösterisi izlenebilecek. Saat 20.00'de ise Atatürk Kültür Merkezi'nde "Cumhuriyetin Sesleri Konseri" başlayacak. Bu özel konserde Uşak Belediyesi Çocuk Gençlik Korosu ve Akademi Uşak Orkestrası unutulmaz anlar yaşatacak.

29 Ekim Pazar günü programı da oldukça dolu. Saat 10.00'da Valilik Makamı Protokol Giriş Kapısı'nda gerçekleşecek tebrikat töreni ile başlayacak. Ardından saat 10.30'da 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda 1923 kişinin katılımıyla halk oyunu gösterisi sahnelenecek. 

Saat 13.30'da Süper Moto Yarış Pisti'nde "Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Uşak Drift Etkinliği" heyecan dolu anlar sunacak. Akşam saat 18.00'de Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda "Cumhuriyet ve Uşak Sergisi" açılışını yapacak. Saat 20.00'de Atapark'ta bir kez daha muhteşem bir mehteran gösterisi izleyicileri coşkulu bir atmosfere sürükleyecek.

Gecenin ilerleyen saatlerinde saat 20.30'da Atapark'tan başlayacak fener alayı yürüyüşü ve havai fişek gösterisiyle Cumhuriyet bayramı kutlamaları muhteşem bir şekilde sona erecek. Uşak, Cumhuriyetin 100. yılına özel bu coşkulu etkinliklerle dolu hafta sonunu dört gözle bekliyor.

Uşaklılar bu akşam balık yiyecek Uşaklılar bu akşam balık yiyecek

Muhabir: Seher ZEYBEK