Ağacın tepesinde 13 gündür duran çatı, köyün ortasında her an birisinin başına düşme tehlikesi yaşıyor. Çatısı uçan evin sahibi Tahsin başkan, fırtınanın yaşandığı gün ilçe yetkililerine haber verdiğini ve yardım istediğini, bugüne kadar ilgilenen olmadığını söyledi.

Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı Eşme Belediyespor Uşak 1. Amatör Küme de iddialı

Tahsin Başkan Sivaslı ilçesi yetkililerinden yardım beklediğini ancak iki haftadır gelen giden olmadığını belirtti. Başkan, “25 Temmuz 2024 Perşembe günü akşam saatlerinde İlimiz ve Sivaslı ilçesi köylerinde hissedilen kuvvetli fırtına sonucu kullanmakta olduğum müştemilat evin çatısı fırtına sonucu uçtu

Çatının yarısı altından yol geçmekte olan ağacın tepesinde kaldı. Yetkililere bu durumu bildirdim. Araç ya da insan üzerine düşüp hasara yada yaralanmaya sebebiyet vermemesi için yetkilileri aradım. İtfaiye geleceği söylendi.  ilçe zabıta aradı. “İtfaiye ya da kepçe gönderilecek” dedi.

C A T I 1

Başkan sonrasında  yaşanan gelişmeleri şöyle aktardı: "Sivaslı Kaymakamı'na iletilmiş olacak ki Köy muhtarımız aradı. Benden fotoğraflar istedi, Sivaslı Kaymakamlığı yolun kapatılmasını istemiş. Olayın üzerinden 15 gün geçmesine rağmen hala gelen giden yok.

Biraz kuvvetli bir rüzgarda ağacın dalları arasındaki çatı birilerinin başına düşer yaralayabilir, hatta ölüme yol açabilir diye endişeleniyorum. Bu çatının daldan bir an önce ağaçtan indirilmesini istiyorum."

Muhabir: SALİH KILINÇ