Uşak il sınırları içerisinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullardan yoğun bir katılımla gerçekleşen yarışmada öğrencilerin meydna getirdiği birbiirndne güzel eserler dikkat çekti.
Yarışma sonunda;
İlkokul kategorisinde Söz ve Şivelerle Anadolu’m adlı eseriyle Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Melek ÇOŞKUN,
Ortaokul kategorisinde “Resimli Etkileşimli Sanat Terimleri Sözlüğü” adlı eseriyle Banaz Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ayşenur BOZKURT,
Lise kategorisinde “Sözden Öze Köken Bilim Sözlüğü” adlı eseriyle Sivaslı Anadolu Lisesi öğrencisi Nusret Tufan ÖZTUFAN
Uşak il birincisi oldular.
İl Millî Eğitim Müdürü Halil Yücel öğrencileri tebrik ederek ödüllerini takdim etti.
“Dilimizin Zenginlikleri Projesi “En İyi Cümle/Afiş Yarışması” Devam Ediyor
Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "En İyi Cümle/Afiş Yarışması" takvimi devam ediyor. Okullardan seçilecek eserler 22 Aralık tarihinde Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğünde değerlendirilerek il birincileri seçilecektir.
En İyi Cümle/Afiş Yarışması’nın konuları şu şekildedir:
İlkokullarda: Okunan bir şiirde yer alan bilinmeyen kelimelerden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.
Ortaokullarda: Yunus Emre Sözlüğü’nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.
Liselerde: Safahat Sözlüğü'nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.
Proje kapsamında öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, seçkin ve özgün eserlerimizi öğrenmesi ve bu eserlerde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) fark etmesi hedefleniyor.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerinde farklı etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler arasında,
• Dilimizi zenginleştiren eserlerin okunması ve incelenmesi,
• Söz varlığımızı zenginleştiren sözcüklerin araştırılması ve kullanılması,
• Dilimize ait atasözleri, deyimler ve bilmecelerin öğrenilmesi,
• Dilimizin güzelliklerini anlatan şiir, kompozisyon ve öykülerin yazılması gibi çalışmalar yer alacak.
Proje ile öğrencilerin dilimizi daha iyi öğrenmesi ve kullanmaları, dilimizi koruma ve geliştirme bilincinin oluşması amaçlanmaktadır” bilgisi verildi.
(SALİH KILINÇ / HABER)