Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da katıldığı yürüyüş, eski belediye binası önünde başladı. Kortej, İsmetpaşa Caddesi üzerinden 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’na geldi.

Burada bir konuşma yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, diyabetle mücadelenin bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, farkındalık yürüyüşüne katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Meydanda broşürler dağıtıldı ve diyabet hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.

Keşfinin 100. Yılında Mucize Molekül İnsülin

İnsanlık tarihinde ilk kez bir ilaç hastaların yaşamının 60 yıldan daha fazla uzamasını sağlamıştır. İşte bu ilaç İNSÜLİN'dir. İnsülin ilk kez 1921 yılında Frederick Banting ve best tarafından keşvedilmiştir.  Frederick Banting'in doğum günü anısına,1991 yılından bu yana Birleşik Milletler kararı ve Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) önerileri doğrultusunda , her yıl 14 Kasım'da "Dünya Diyabet Günü" değişik tema ve çeşitli etkinliklerle tüm dünyada kutlanmaktadır.

Karahallı’da halk ekmek satışları başladı Karahallı’da halk ekmek satışları başladı

Dünya Diyabet Günü'nün 2021 yılı teması "Diyabet Tedavisine Ulaşım" olup sloganı "Milyonlarca Diyabetlinin diyabet tedavine ulaşımında yaşanan zorluklar" vurgulanmaktadır

"14 Kasım Dünya Diyabet Günü" etkinliklerinin amacı diyabeti olan yada olmayan tüm insanların bu hastalıkla ilgili bilgi düzeyinin arttırılmasıdır. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü 1991 yılından bu yana bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kutlanmaktadır.

Diyabetle mücadele etmek için:

Uygun aralıklarla kan şekerinizi ölçünüz veya ölçtürünüz

HbA1c:%7'nin altınında olmalıdır.

Düzenli egzersiz yapınız, beslenmenize özen gösteriniz, vücut ve çevre hijyenine dikkat ediniz.

Göz, böbrek, sinir ve kalp kontrollerinizi uygun aralıklarla yaptırınız.

Ayak ve tırnak bakımına özel bir itina gösteriniz.

Gerekli ise insülin ilacından çekinmeyiniz, yeterli miktarda kullanıldığında en güvenli diyabet tedavi ilacıdır. Ayrıca insan ömrüne 60 yıldan fazla ömür kattığını hatırlayınız.

Diyabetin gelişmemesi için en önemli hususun haraketli yaşam, sağlıklı beslenme ve stresten uzak kalmak olduğunu aile içinde ve toplumla paylaşınız.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK