Sivaslı Gençlik Merkezi, dünyanın en büyük sivil çevre hareketi Let’s Do It! Türkiye (Haydi Yapalım Derneği) işbirliği ile Ekolojik Okuryazarlığın yayılması için bir eğitim düzenledi. 

Eğitimde gençlere, atık ayrıştırmadan karbon ayak izine, küresel ısınmadan uluslararası çevre sözleşmelerine, insan ve doğa ilişkisinden iklim krizine, ekolojik trendlerden sürdürülebilir yaşam stiline, endüstriyel ekolojiden yenilenebilir enerji kaynaklarına kadar birçok konuda değerli bilgiler anlatıldı. Gençler, öğrendiklerini pekiştiren keyifli aktivitelerle dolu dolu bir eğitimi geride bıraktı.

Ekolojik Okuryazarlık Uşak

Sivaslı İlçemizde DEPREM Meydana Geldi Sivaslı İlçemizde DEPREM Meydana Geldi

7 Bölgede bir tam gün süren eğitim, Let’s Do It İl Temsilcisi Fatma Esma Nur Keleş ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeşil Beceriler Projesi İl Koordinatörü Tuğba Doğu tarafından verildi.

Eğitim ile ilgili Sivaslı Gençlik Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "İklim hedefi doğrultusunda yaptığımız çalışmaları değişimin ve dönüşümün anahtarı olarak nitelendiriyoruz. Toplumda sosyal bir etki uyandırmak için ‘’Haydi Yapalım’’ diyerek çıktığımız bu yolda yarınlarımız için çalışıyoruz. Bu yolculuğumuzda daha fazla gence doğayla uyum içinde yaşamanın yollarını öğretmek için sabırsızlanıyoruz. Düşleyen, düşünen ve harekete geçen yeni genç iklim elçilerimizi bir sonraki eğitime bekliyoruz. Çünkü biliyoruz ki, her bireyin küçük katkıları büyük değişimlere yol açabilir. Bu yüzden hep birlikte daha güzel bir dünya için çalışmaya devam edelim.Daha yeşil bir gelecek için hep birlikte adım atalım!" satırlarına yer verildi. 

Muhabir: Ece Yıldırım