TUİK, suç oranları en yüksek illeri araştırdı. Araştırma sonuçlarına göre suç oranı en yüksek iller;

1-    Aydın; yüz binde 970

2-    Denizli yüz binde 902

3-    Çorum yüz binde 871

4-    Antalya yüz bin binde 847

5-    Aksaray yüz bin de 838

6-    Karaman yüz binde 836

7-    Manisa yüz binde 834

8-    Isparta yüz bin de 828

9-    İzmir yüz binde 801

10-  Uşak yüz binde 801

Nüfusa göre Türkiye genelinde en fazla suç işlenen iller sıralamasında Uşak, ilk 10 il arasında görülüyor.

Suc (1)

UŞAKLILAR YUMRUKLARINI KONUŞTURUYOR

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Uşak her ne kadar en çok suç işlenen iller sıralamasında ilk 10’de gösterilse de işin sevindirici yanı Uşak’ta terör ve cinayet gibi ağır suç işleyen iller sıralamasında çok alt sıralarda yer alıyor.

İstatistiklere göre; Uşak’ta en çok işlenen suç türü; "vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar" olarak görülüyor.  Uşak’ta, Türk Ceza Kanunu (TCK) uyarınca açılan davalarda kasten ve taksirle yaralamayı da içeren "vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar" 62 ilde ilk sıraya yerleşti.

Uşak’ta “vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlarda ilk sıralarda yer alıyor. Ancak, burada da çok karşılıklı ufak tefek yumruklaşma gibi suçlardan dolayı tarafların birbirinden davacı olması bu konuda suç oranını yükseltiyor.

Suc (2)

2. sırada "İcra ve İflas Kanunu'na muhalefet" suçları geliyor

Uşak’ta en çok işlenen suçlar sıralamasında 2. sırada "İcra ve İflas Kanunu'na muhalefet" suçları geliyor. Uşaklılar borç ve alacak sorunlarında sorunları hukuk yolu ile çözmeyi tercih ediyor.

Borç konusunda Uşak’ta en çok cep telefonları faturasının ödenmemesi, kredi kartların gününde ödenmemesi ve bankalara olan kredi borçlarının ödenmemesi gibi suçlar işleniyor.

Uşak’ta en çok işlenen suçlar sıralamasında 3. sırayı tehdit ve hakaret, 4. sırayı hırsızlık, yağma ve mala zarar vermeyi de kapsayan "mal varlığına karşı işlenen suçlar" aldı.

Uşak’ta açılan davalardaki suç türlerine ilişkin yaptığı araştırmada Uşak’ta en çok işlenen suçlar sıralamasında 3. sırayı tehdit ve hakaret, 4. sırayı hırsızlık, yağma ve mala zarar vermeyi de kapsayan "mal varlığına karşı işlenen suçlar" aldı.

Muhabir: (SALİH KILINÇ)