Uşak'ta 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 13-19 Mayıs Aile Haftası kapsamında farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. 
Eski Belediye Başkanlığı Binası önünden başlayıp 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda sona eren yürüyüşe, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, engelli sivil toplum kuruluşları, özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Uşak Engelliler Haftası

Düzenlenen yürüyüş etkinliğinde öğrenciler ellerinde "Sevgi Varsa Engel Yoktur!" "En Büyük Engel Sevgisizlik!" ve "Farkımızın Farkına Varın!" sloganlarının yer aldığı pankartları taşıdı.

Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti Uşak’ta maddi hasarlı kaza yolcuları mağdur etti

Farkındalık Yürüyüşü Uşak

Haftanın anlam ve önemine ithafen açıklamalarda bulunan Vali Ergün, "Bugün Engelliler Haftası sebebiyle bir farkındalık oluşturmak amacıyla engelsiz çocuklarımızın oluşturmuş olduğu bando eşliğinde bir yürüyüş düzenledik. Sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla bugün bu organizasyonu gerçekleştirdik. 19 dernek, 4 tane spor kulübü var Uşak'ta engelli sivil toplum kuruluşu olarak. Son 10 yıla baktığımızda anayasadaki pozitif ayrımcılık engelliler ile ilgili daha da arttı. İstihdam ve işe girişte kolaylık, engellilerin bina ve değişik sosyal alanlara erişimindeki engellerin kaldırılmasına yönelik yükümlülükler, emeklilikteki kolaylıklar, evde bakım hizmeti gibi hizmetler. Bunun yanında kurumsal kapasitede önemli oranda arttı. Engelli bakım merkezleri, rehabilitasyon merkezleri gibi kurumsal kapasitede her geçen gün artıyor. Uşak iline geldiğimizde bizim engelsiz yaşam merkezimiz var. Burada 93 vatandaşımız hizmet alıyor. 3 adet de özel bakım merkezinde 269 vatandaşımız devletin gözetiminde, desteğiyle buradan hizmet alıyor. Evde bakım hizmeti kapsamında Uşak'ta 2 bin 110 aile 2023 yılında evde bakım hizmetinden yararlanmış. Bir diğer husus engelli aylığı. Uşak'ta 2 bin 291 ailemiz var engelli aylığı alan. 2023 yılında sosyo ekonomik destek anlamında 20 milyom liraya yakın bir destek saplandı arkadaşlarımıza. Aile haftası açısında da şunu söylemek istiyorum. Hem bizim anayasamızda aile Türk toplumunun temelidir. Bizim de bakış açımız öyledir. Her şey aileden başlar, ailenin geliştirilmesi korunması için devletin sağlamış olduğu imkanlar ve koymuş olduğu kuralları da ilimizde uygulamaya çalışıyoruz. Bu konuda yaptığımız en önemli çalışmlardan birisi Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'müzün eğitim programları. Son 2 yılda aile programlarından 3 bin 657 aile yararlanmış. Güzel bir rakam. Daha da geliştirilmesi lazım. Bizim engel dediğimiz hususun kendi zihnimizde kaldırmamız lazım. Son söz olarak da diyorum ki; biz engel olmayalım yeter." dedi. 

Vali Ergüna Konuşması

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yürüyüşe katılan vatandaşlar ve Uşak il protokolü ellerindeki sarı balonları gökyüzüne bıraktı. 

Engelliler Haftası Uşak

Muhabir: Ece Yıldırım