Tatbikat Senaryosu gereğince Uşak’ın Ulubey İlçesi İnay köyünde 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Uşak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden alınan ilk bilgilere göre Merkez ve İlçelerde can kaybı yaşanmadı.

Uşak’ın Banaz ilçesinde sır ölüm Uşak’ın Banaz ilçesinde sır ölüm

Umke Uşak EkibiUşak – Ulubey karayolunda ulaşımda sıkıntı olmadığı fakat Eşme – Ulubey karayolunda İnay köyünde bulunan DHY Üst Geçit Köprüsü hasar alması nedeniyle Eşme tarafından Ulubey İlçesine ulaşım aksadı. Ankara-İzmir seferini yapan yolcu treni deprem sonucu raydan çıkarak vagonları devrildi. Kaza sonrası olay yerine AFAD, itfaiye,  Jandarma, 112 ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Umke UşakGerçeğini aratmayan tatbikatta jandarma tarafından güvenlik önlemleri alınan bölgede UMKE, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından kurtarma hizmetleri gerçekleştirildi. 20. Bölge UMKE ekipleri tarafından tıbbi müdahaleleri yapılan yaralıların 112 Acil Sağlık ambulansları ile Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakilleri güvenli bir şekilde sağlandı.

Umke Uşak Ekibi (1)Deprem senaryosu üzerine kurulan tatbikatta raydan çıkarak vagonları devrilen trene ekipler tarafından koordineli bir şekilde çalışmalar yürütüldü. Kurtarma ekipleri canla başla trenden yaralıları çıkardı.

Muhabir: Ece Yıldırım