Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış Uşak üniversitesi'nden şenlikli açılış

Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak protokolünün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Sağdıç geri dönüşüm, ileri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çekti. Deniz Sağdıç, söyleşisinde, eserlerinin tamamının atık malzemelerden yapıldığını belirterek, "Bugün özellikle geri dönüşüm, ileri dönüşüm ve sürdürülebilirlikle ilgili ne yapmaya çalıştığımı anlatmak için geldim. Eserlerimin hepsi atık diye nitelendirdiğimiz şeylerden yapıldı. Her türlü atık olan nesneyi eserine çevirebiliyorum." dedi.

Sergide, karton , teneke kutu, düğmeler,  tekstil atıkları, gibi 20'den fazla atık türü kullanılarak oluşturulan eserler sergilendi. Sağdıç, eserlerinde çöp olarak görülen nesnelerin aslında birer hammadde olduğunu vurgulayarak, "Kullandığınız her nesnenin tüketilip işinin bitmediğini göstermek istiyorum. Bu şekilde geri dönüştüğünde doğaya ve çevreye zarar vermemiş oluruz." diye konuştu.

Sergi sonrasında Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, sanatçı Deniz Sağdıç'a Uşak'a özgü hediyeler takdim etti. Uşak halısı, Uşak tarhanası ve geri dönüştürülmüş maddelerden yapılan saksı çiçeği, sanatçıya takdim edildi. Ardından, Uşak Kent Orkestrası'nın seslendirdiği güzel parçalar eşliğinde sergi gezildi. Sanatın, geri dönüşümün ve sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapan etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Muhabir: Seher ZEYBEK