Dernek Başkanı Ömre Ümran Aydın, glütensiz yemek yarışmasının Schar Firması sponsorluğunda Türkiye’de ilk kez düzenlendiğini açıkladı.

Uşak Yücel Otelde düzenlenen yarışmanın Juri üyeleri; J. Yarbay Ergün Yılmaz İl Alay Komutan yardımcısı, Dr. Sabri Ceylan-Kültür ve Turizm İl Müdürü, Şeref Parlas, Uşak Aşcılar Odası Başkanı, Tahsin Üşümez Yumak Restorant Şefi, İrem Erdem Schar firması, Uzman Diyetisyeni, Gönül Zingal , Antalya Kepez Vakıf Başkan Yardımcısı, Ayşen Kızıldağ, Uzman Diyetisyen, Ümit Çelik-Uşak Çölyak Pku El Ele Derneği üyesi gibi isimlerden oluştu.

Etkinliğe; CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, Antalya Kepez Vakfı Başkan Yardımcısı Gönül Zıngal ve yaklaşık 80 kadar Çölyak ve PKU rahatsızlığı olan kişiler katıldı.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün Artvin’e atandı

Türkiye’de ilk kez düzenlendiği açıklanan “Glutensiz Tarhana Pişirme Yarışması”na Uşak ev Antalya Kepez’den 8 yarışmacı evlerinde pişirdikleri tarhana ile katıldı.

Yarışma Jürisi birinciliğe Betül Baran, ikinciliğe İsmi Öz, üçüncülüğe de Seher Özdemir adlı yarışmacıları değer gördü.

Böyle bir yarışmanın derneği tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlendiğini kaydeden Uşak Çölyak PKU El Ele Derneği Başkanı Ömre Ümran Aydın, “Sözlerime bu etkinlikte bize destek olan herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum. Yarışma hakkında bir şeyler söylemeden önce şunu mutlak vurgulamak istiyorum: Çölyak ve PKU rahatsızlığı olan bireyler hasta değildir. Çölyak ve PKU’ ile yaşayan bireyleriz.

Bu yarışmada öncelikle bir farkındalık yaratarak dikkat çekmek istedik. Uşak Kültürünü daha geniş alanlara duyurmakta diğer bir hedefimizdi.

Destekçilerimizin yardımı ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve başarılı olduk. Dernek olarak çok mutluyuz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

Editör: Seher ZEYBEK