Uşak Valisi Turan Ergün, 3 bin 600 son teknoloji güneş paneli ile donatılmış bu santralin Uşak'ın yenilenebilir enerji üretimine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Santral, ürettiği enerjiyle Uşak'ın köylerinin sokak aydınlatmalarını karşılayacak.

Vali Ergün, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu tesisin Uşak'ı bir adım öne taşıdığını ve köylerin sokaklarını yenilenebilir enerjiyle aydınlatmanın önemli bir ilke imza attığını vurguladı. Santralin ömrünün minimum 20 yıl olduğunu ve yıllık 15 milyon liralık enerji üretimini hedeflediğini açıkladı. Bu projenin Uşak İl Özel İdaresi'ne yıllık 15 milyon liralık enerji giderlerinden tasarruf sağlayacağını belirtti.

Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha, Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlar sayesinde enerji piyasasındaki dalgalanmaların etkisiz hale geldiğini ifade etti. Ayrıca, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi üretim kapasitesinin Türkiye için büyük bir kazanç olduğunu söyledi.

Açılış törenine Uşak milletvekilleri İsmail Güneş, Fahrettin Tuğrul, Banaz Kaymakamı Cuma Emeç, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, AK Parti Uşak İl Başkanı Himmet Yaşar, İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu da katıldı.

Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi Uşak yöneticileri sporda hünerlerini sergiledi

Santraldeki şalterin açılmasıyla elektrik üretimine başlandı, bu da bölgenin enerji talebini yeşil enerji kaynaklarıyla karşılayacak bir adım oldu.

Muhabir: Seher ZEYBEK