Uşak Cinetime Özdilek'te hafta sonu gösterime giren filmler ve seans saatleri belli oldu. Yerli ve yabancı birçok yapım her cuma Uşak sinemasında vizyona giriyor. Animasyon, 3 Boyutlu, korku, Dram, Gerilim, Suç, IMAX, macera, Dram ve Bilim Kurgu türlerinden oluşan 5 adet film bugün itibarıyla Uşak'ta gösterime girdi. Vizyona giren filmlerin konu ve gösterim saatlerini sizler için derledik.  

İşte, vizyona giren filmler ve gösterim saatleri:

·         Joker

Filmin konusu: Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu Joker filmi, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in, zihninin psikolojik olarak yavaş yavaş tekinsiz sulara yelken açmasıyla bildiğimiz anlamıyla Joker karakterine dönüşümünü konu ediniyor. Kalabalık içinde bile her an yalnız Arthur Fleck bağ kurma arayışındadır. Yine de, Gotham şehrinin isli sokaklarında yürürken; bölünme ve hoşnutsuzluğun düşmanca bir yer hâline getirdiği şehrin, üzeri grafitilerle dolu toplu taşıtlarına binerken, Arthur yüzünde iki maskeyle dolaşır. Bunlardan birincisi gündüz işi için yüzüne çizdiği palyaço suratıdır. Diğeri ise asla silip çıkaramayacağı bir maskedir: Bu, çevresindeki dünyanın bir parçası gibi hissetmek için ortaya koyduğu boş çabayı yansıtan bir maskedir; hayatı tekrar tekrar yerle bir edilmiş, yanlış anlaşılmış bir adamı gizleme çabasıdır. Babasız büyüyen Arthur’ın annesi kırılgan bir kadındır ve belki de Arthur’ın en iyi arkadaşıdır. Annesi onu “Mutlu/Happy” takma adıyla çağırır; bu lakap Arthur’ın yüzüne içindeki yürek acısını gizleyen bir gülümseme yayar. Fakat, sokakta ergenlerin zorbalığına, metroda takım elbiselilerin sataşmalarına ya da işteki diğer palyaçoların şakalarına maruz kaldığında, topluma aykırı bu adam çevresindeki herkesle gitgide daha da uyumsuz hâle gelir.

Film Türü: Dram, Gerilim, Suç, IMAX

Süre: 122 dakika

Seanslar: 

28 Eylül Cumartesi & 29 Eylül Pazar 

Salon 5 - Türkçe Altyazılı

11:00

13:45

16:30

19:15

22:00

·         Kuzugiller ve Uçuş Hayali

Filmin konusu: Woolina, gökyüzünü keşfetmeyi arzulayan genç bir koyundur. Ancak yaşadığı dünyada, sadece kuşların uçabileceği, uçakların göklerde süzülebildiği bir resmi kural vardır. Babası ve etrafındaki herkes onun hayallerine karşı çıkarken, Woolina, en büyük hayranı olduğu Süper Baykuş'un peşinden gitmekte kararlıdır. Arkadaşlarıyla birlikte bir uçuş okuluna katılmayı ve hayallerini gerçekleştirecek büyük bir yarışı kazanmayı hedefleyerek, engellerle dolu bu yolda cesaretle mücadele ederler. Bu yolculuk, hayatlarını sonsuza dek değiştirecek bir macera olacaktır.

Film Türü: Macera, Animasyon

Süre: 80 dakika

Seanslar: 

28 Eylül Cumartesi & 29 Eylül Pazar 

Salon 6 - Türkçe

11:00

13:00

15:00

17:00

 

Oyuncu Şahan Gökbakar mahkemede yargılanacak.! Oyuncu Şahan Gökbakar mahkemede yargılanacak.!

·         Megalopolis

Filmin konusu: Megalopolis, yıkıcı bir felaketin ardından New York'u bir ütopya olarak yeniden inşa etmek isteyen bir mimarın hikayesini konu ediyor. Ancak onun isteklerini gerçekleştirmesi, belediye başkanının planlarıyla çeliştiği için pek de kolay olmayacaktır.

Film Türü: Dram, Bilim Kurgu

Süre: 133 dakika

Seanslar: 

28 Eylül Cumartesi & 29 Eylül Pazar 

Salon 4 - Türkçe Altyazılı

11:00

13:45

16:30

19:15

22:00

·         Şirinler 3: Kayıp Köy

Filmin konusu: Tamamı animasyon olan Şirinler: Kayıp Köy'de, gizemli bir harita, Şirine'yi ve en yakın arkadaşları Gözlüklü, Sakar ve Güçlü Şirin'i bir maceraya sürükler. Şirine, Gözlüklü, Sakar ve Güçlü Şirin beraberce sihirli yaratıklarla dolu Yasak Orman'daki gizemli bir kayıp köyü, büyücü Gargamel'den önce bulmak zorundadırlar. Kahramanlarımız, aksiyon ve tehlike dolu bu serüvende, Şirinler tarihinin en büyük sırrını keşfederler.

Film Türü: Animasyon, 3 Boyutlu

Süre: 90 dakika

·         Büyücü

Filmin konusu: Büyücü, görev için gittiği cinayet mahalliyle ilgili halüsinasyonlar gören bir polisin hikayesini konu ediyor. Polis olan Sinan, görev için gittiği bir cinayet mahallinde yaşananları halüsinasyon olarak görmeye başlar. Yaşananlara anlam veremeye Sinan, durumu yardımcısı da olan sevgisilisi Aslı’ya belli etmemeye çalışır. Olay yerinden elde edilen bilgilerde sadece katilin erkek olduğu belirlenmiştir. Ardı ardına cinayetler devam ederken Sinan da halüsinasyon görmeye devam eder. Üçüncü cinayet mahallinde birçok güvenlik kamerası olması durumu biraz da olsa aydınlatacaktır. Görüntüleri incelemeye başlayan Sinan ve Aslı, büyük bir şok yaşarlar. Çünkü görüntüdeki kişi Sinan’dır. Aslı bu duruma bir anlam veremezken Sinan yaşananları artık anlamıştır. Görüntülerdeki kişi çocukluğundan beri cinayet işleyen Sinan’ın ikizi Serkan’dır. Durumu Aslı’ya anlatan Sinan, onun yardımıyla Serkan’ın peşine düşer.

Film Türü: Korku

Süre: 72 dakika

Muhabir: Ece Yıldırım