Bu yıl düzenlenen Uşak Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışmasında 4 okul ve 5 kulübün sporcuları yarıştı. İsimleri ise, Uşak Turka Dans ve Sanat Akademisi Spor Kulübü, Karanfil Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübü, Uşak Gül Gençlik Spor Kulübü, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Gençlik Spor Kulübü, Toki İlkokulu - Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü, Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi, Mehmet Emin Hoşgörü Ortaokulu, RB DANCE ACADEMY Spor Kulübü.

Halk Oyunları

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hacı Tevfik Özdemir, İl Millî Eğitim Müdürümü Halil Yücel ve Türkiye Halk oyunları Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Nilüfer Akyol Karçkay yarışmayı birlikte izledi. Uşaklılar, minikler ve yıldızlar kategorisinde Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Okullar Arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları"nda birbirinden güzel gösterileri sergileyen öğrencileri heyecanla izledi. Takımlar puanlandıktan sonra, ödüller sahiplerini buldu. Gençlik Ve Spor İl Müdürü Hacı Tevfik Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel takımlara madalya ve kupalarını takdim etti. 

Uşak Borsa Ilkokulu

Gratis'te yüzde 80 indirim yarın başlıyor Gratis'te yüzde 80 indirim yarın başlıyor

Yıldızlar Geleneksel Sahnelemeli Dal kategorisinde Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi, 81 tam puan alarak il birincisi oldu ve Uşak'ı bölge finallerinde temsil etmeye hak kazandı. 

Kaynak: Bülten